Willem II al 20 jaar zonder winst bij PSV

PSV treft dinsdag Willem II in de achtste finales van de Amstel Cup. Wie naar het verleden kijkt, merkt dat de Eindhovense ploeg al praktisch in de kwartfinales staat.

Willem II al 20 jaar zonder winst bij PSV

Willem II wacht immers al ruim twintig jaar op een zege in het Philips Stadion. De laatste winst van De Tricolores dateert van 3 september 1983. De Tilburgers wonnen destijds met 2-1 dankzij doelpunten van Clemens Bastiaansen en Toon Nelemans.

Die 2-1 was de tweede winst ooit van Willem II bij PSV. De eerste stamt uit 1961, toen de bezoekers op 5 maart eveneens met 2-1 kwamen zegevieren.

Na de winst in 1983 volgden zeventien competitiewedstrijden waarin PSV ongeslagen bleef. Twee duels eindigden in gelijkspel, de overige vijftien in een Eindhovense zege.

In totaal stonden PSV en WIllem II dertig keer tegenover elkaar in het Philips Stadion. Daarvan won de thuisploeg er 25 en gingen er dus twee verloren. De doelcijfers zeggen genoeg: 95 voor en 26 tegen.

In de Amstel Cup stonden PSV en Willem II tien jaar geleden voor het eerst én laatst tegenover elkaar. In Eindhoven won het elftal van de toenmalige coach Aad de Mos met 2-1.

Bekijk hier al onze video's