Willem II en Fortuna Sittard scoren niet in smakeloze lunchwedstrijd

Reacties

Willem II en Fortuna Sittard hebben zondagmiddag elk een punt overgehouden aan de onderlinge ontmoeting in Tilburg. De wedstrijd had een lage amusementswaarde en eindigde zoals hij begon: 0-0. De beste man van het veld was Willem II-doelman Thomas Didillon-Hödl

Willem II en Fortuna Sittard scoren niet in smakeloze lunchwedstrijd
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Het meest opmerkelijke moment in de eerste helft was een overtreding van goalie Didillon-Hödl op de Franse linksbuiten Makan Aïko. De Belg zag geel, waar de bezoekers graag de andere kleur kaart hadden gezien. De resulterende vrije trap ging ruim over. De beste kans voor rust was ook voor Fortuna, Alen Halilovic probeerde een wippertje, Didillon-Hödl was alert. De bezoekers waren voor rust iets sterker, maar scoorden dus niet.

Na de pauze kwam Willem II iets vaker tot gevaar, een kopstoot van Kyan Vaesen schampte de bovenkant van de lat. Toch bleef het team van Danny Buijs sterker, Willem II-verdediger Raffael Behounek moest een poging van de lijn redden, en trainer Peter Maes moest zijn keeper nog een paar keer bedanken voor een paar goede saves.

Het zou niet meer tot doelpunten komen in een duel tussen een slecht Willem II en een flets Fortuna. Daarmee blijven beide teams in de middenmoot van de Eredivisie staan. Willem II speelt zondag in Amsterdam tegen Ajax, Fortuna krijgt zaterdag bezoek van FC Groningen.

Willem II Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
Go Ahead Eagles
9
4
1
4
11-15
-4
13
8
Willem II
9
3
3
3
11-9
+2
12
9
NAC Breda
9
4
0
5
8-15
-7
12
10
Sparta Rotterdam
9
2
5
2
11-11
0
11
11
Fortuna Sittard
9
3
2
4
8-13
-5
11
* Actueel tot en met 20 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.