Willem II langs Zwolle en verzekert zich van play-offs

FC Zwolle verzekerde zich vorige week al van het kampioenschap, maar de strijd om de play-offs ligt nog helemaal open. Willem II en FC Den Bosch zijn sinds vrijdag verzekerd van deelname.

Willem II langs Zwolle en verzekert zich van play-offs

Willem II - FC Zwolle 3-1Voor FC Zwolle, dat komend seizoen als PEC Zwolle terugkeert in de Eredivisie, stond er de laatste twee wedstrijden niets meer op het spel. De kampioen van de Jupiler League ging een week na het binnenhalen van de titel met 3-1 onderuit bij Willem II, dat daardoor nu zeker is van deelname aan de play-offs. Donny de Groot, Virgil Misidjan en Arjan Swinkels verzorgden de Tilburgse productie.

FC Den Bosch - Almere City FC 2-0FC Den Bosch kon zich al opmaken voor de play-offs. De ploeg van trainer Fons Groenendijk, die aan het einde van dit seizoen vertrekt uit De Vliert, won in eigen huis met 2-0 van Almere City FC. Tom van Weert en Ralf Seuntjens bezorgden Den Bosch na rust de overwinning.

FC Eindhoven - Fortuna Sittard 4-3In een spectaculaire wedstrijd bij FC Eindhoven deed Fortuna Sittard juist hele slechte zaken met het oog op de play-offs. De Limburgers begonnen als nummer acht van de Jupiler League aan het uitduel - plaats negen is nog goed voor kwalificatie - maar gingen met 4-3 onderuit. Jasper Waalkens was met twee doelpunten in de eerste helft de grote man aan de kant van de thuisclub.

FC Dordrecht - FC Oss 3-2FC Dordrecht profiteerde optimaal van de nederlaag van Fortuna. De Schapenkoppen wonnen in eigen huis met 3-2 van FC Oss, mede dankzij twee treffers van Santy Hulst. Door de overwinning neemt Dordrecht de achtste plaats over van Fortuna.

Go Ahead Eagles - FC Emmen 1-0Ook Go Ahead Eagles passeerde Fortuna op de ranglijst, doordat het met minimaal verschil won van FC Emmen. De ploeg van interim-trainer Jimmy Calderwood had aan één doelpunt genoeg om drie punten in ontvangst te nemen. Marnix Kolder zorgde daar in de dertiende minuut al voor.

MVV Maastricht - SC Cambuur 2-0Voor zowel MVV Maastricht als SC Cambuur stond er twee duels voor het einde van de competitie nog wat op het spel. MVV denkt nog bij de eerste negen te eindigen, terwijl Cambuur hoopte op de vijfde plaats waardoor het een ronde in de play-offs mag overslaan. De Friezen gingen echter met 2-0 ten onder in Limburg, waar Malcolm Esajas en Bryan Smeets voor de treffers zorgden.

Telstar - FC Volendam 2-2FC Volendam mocht ook nog hopen op een plek bij de eerste negen, maar gaf op bezoek bij Telstar de overwinning weg. In de 67ste minuut leidde het nog met 2-0, maar twee doelpunten van Gerson Sheotahul zorgden ervoor dat beide ploegen één punt overhielden aan het duel.

FC Dordrecht, Go Ahead Eagles, MVV Maastricht en Fortuna Sittard strijden volgende week tijdens de laatste speelronde in de Jupiler League nog om de laatste twee plekken voor de play-offs.

Overige uitslagenSparta Rotterdam - AGOVV Apeldoorn 4-1SC Veendam - Helmond Sport 1-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's