Willem II nadert deal met aanvoerder van Belgische degradant

Reacties

Willem II lijkt de strijd om Boris Lambert te gaan winnen. De club nadert een akkoord met KAS Eupen over een transfer van de 24-jarige aanvoerder, die zelf graag de overstap naar de Eredivisie maakt.

Willem II nadert deal met aanvoerder van Belgische degradant

Deze week sijpelde door dat de interesse voor Lambert, vorige week voor het eerst gemeld door het Brabants Dagblad, nog altijd warm bleek te zijn. Willem II ziet in de verdedigende middenvelder de opvolger van landgenoot Matthias Verreth, die deze zomer koos voor een transfervrije overstap naar Brescia.

Willem II was al enige tijd in onderhandeling met Eupen en woensdag gingen de seinen op groen. Lambert is in afwachting van een totaalakkoord tussen beide clubs en hoopt zich spoedig in Tilburg te mogen melden voor de medische keuring. De middenvelder stond ook in de nadrukkelijke belangstelling van Sint-Truiden, maar heeft zijn zinnen gezet op een buitenlandse transfer.

Dat betekent dat Lambert aan de vooravond staat van een terugkeer op het hoogste niveau. Eupen degradeerde vorig seizoen uit de Pro League en komt dit seizoen uit in de Challenger League. Lambert kwam nog in actie tijdens het openingsduel met RFC Luik, maar ontbrak vervolgens in de wedstrijd tegen SK Beveren. De officiële lezing was dat de captain kampte met rugklachten.

Daar blijft het normaal gesproken ook bij, want Willem II lijkt met Lambert aan de haal te gaan. De laatste dagen is de transfer in een stroomversnelling geraakt. Voor de middenvelder, die 84 duels in de Pro League in de benen heeft, ligt in Tilburg een meerjarig contract klaar. Naar de hoogte van de afkoopsom is het voorlopig gissen.

Lambert kan zowel op het middenveld als in de defensie uit de voeten. Of de op handen zijnde transfer gevolgen heeft voor de interesse van Willem II in Harun Ibrahim (GAIS) is niet bekend. 

Spelersprofiel

B. Lambert


Geboortedatum:
10 april 2000
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Han-sur-Lesse
Nationaliteit
België
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Willem II
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.