Willem II neemt afstand van ADO Den Haag

In een wedstrijd waarin ADO Den Haag weinig bespaard bleef, heeft Willem II afstand genomen van de degradatieplaatsen. Cristiano leidde de Tilburgers met twee goals langs de ongelukkige hekkensluiter: 2-1.

Willem II neemt afstand van ADO Den Haag

ADO was al met de nodige personele problemen naar Tilburg afgereisd. Met name centraal in de verdediging moest coach Lex Schoenmaker improviseren doordat Christian Kum (blessure) en Alberto Saavedra (schorsing) ontbraken. Samir el Moussaoui startte daardoor voor het eerst in de basis. Tot overmaat van ramp vielen centrale verdediger Goran Bunjevcevic en linksback Tininho tijdens het duel uit met blessures.

Het bleek te veel tegenspoed voor ADO, dat nog wel op gelukkige wijze op voorsprong kwam. Santi Kolk zette goed door in een duel met Nuelson Wau, maar speelde de bal met de arm. Scheidsrechter Ben Haverkort nam de handsbal niet waar en liet doorspelen. Kolk benutte het buitenkansje optimaal door te scoren, ook doordat Wau als een pupil wachtte op het fluitsignaal dat niet kwam.

Cristiano keerde het tij voor Willem II. De Braziliaan miste in de beginfase nog een grote kans, maar was later koelbloediger. Zoals in de 32ste minuut, toen hij alert reageerde na een kopbal van Delano Hill en via een been van een ADO-verdediger de gelijkmaker binnenschoot.

Ook de 2-1 kwam op naam van Cristiano, die zijn derde duel afwerkte in het shirt van Willem II. Ditmaal was Anouar Hadouir de aangever en kon Cristiano van dichtbij raak schieten nadat Rydell Poepon bij de eerste paal in eerste instantie over de bal heen had gemaaid.

Door de winst bracht Willem II het verschil met ADO op zeven punten, passeerde de club Heracles Almelo en staat nu op de veertiende plaats. ADO blijft laatste en moet hopen dat de concurrenten dit weekeinde niet al te veel punten pakken.

Bekijk hier al onze video's