Willem II winkelt weer in België en haalt 23-jarige aanvaller in huis

Reacties

Willem II heeft opnieuw beet in België. De promovendus neemt Kyan Vaesen op huurbasis over van Westerlo. Met de komst van de 23-jarige aanvaller is een belangrijke wens van Peter Maes ingewilligd.

Willem II winkelt weer in België en haalt 23-jarige aanvaller in huis

Maes nam zaterdag geen blad voor de mond na het gewonnen oefenduel met Lommel. 'Er moeten nog twee spitsen bij, zeker', gaf de Belgische trainer aan. Daar heeft technisch directeur Tom Caluwé gehoor aan gegeven. Willem II versterkt zich per direct met Vaesen, die op huurbasis overkomt van Westerlo. In de overeenkomst is geen optie tot koop overgenomen.

Vaesen moest het bij Westerlo, de nummer elf van de reguliere competitie, voornamelijk doen met een rol als invaller. In het shirt van Willem II hoopt de 1,90 meter lange spits zijn speeltijd op te vijzelen. Vaesen had meerdere ijzers in het vuur, maar koos voor een tijdelijke overgang naar Tilburg. 'Willem II had al eerder interesse en ik ben hartstikke blij dat het nu rond is gekomen', zegt de nieuweling.

Vaesen is een zoon van Nico Vaesen (voormalig doelman van onder meer Birmingham City en Crystal Palace) en kwam in de Pro League in totaal tot 53 wedstrijden. Daarin was de voormalig jeugdinternational goed voor zeven doelpunten en twee assists. Na Emilio Kehrer is Vaesen de tweede offensieve versterking voor Willem II, dat deze zomer nog een aanvaller hoopt aan te trekken.

Spelersprofiel

K. Vaesen


Geboortedatum:
13 april 2001
Leeftijd:
23
Nationaliteit
België
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
Willem II
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.