Winst Go Ahead en Den Bosch, remise RBC

FC Den Bosch maakte z'n favorietenrol ook in de tweede speelronde waar. Alleen Go Ahead Eagles is ook nog zonder puntverlies.

FC Eindhoven-RBC Roosendaal 2-2RBC Roosendaal stevende af op de tweede zege. FC Eindhoven leek zich neer te moeten leggen bij een nederlaag na doelpunten van Laurens ten Heuvel en Benjamin Martha. Maar in de laatste drie minuten gaf Henny Noyen het duel een verrassende wending. De aanvallend ingestelde middenvelder bezorgde met twee treffers 'zijn' Eindhoven een punt. FC Omniworld-FC Den Bosch 1-4 FC Omniworld nam via Remco Heerkens verrassend een voorsprong. Maar dankzij twee goals van Frank Demouge (foto) draaide FC Den Bosch nog voor rust de rollen om. In de tweede helft deed Kiran Bechan het nog een dunnetjes over en tekende hij voor zijn eerste twee goals in Bossche dienst.

Go Ahead Eagles-Fortuna Sittard 3-1 Dat Fortuna Sittard brutaal de leiding nam, kon Go Ahead Eagles niet uit het evenwicht brengen. De ploeg van Mike Snoei maakte na rust de achterstand meer dan goed. Sjoerd Ars leverde met twee goals een belangrijk aandeel in het nieuwe succes van de Deventer formatie. FC Volendam-De Graafschap 2-1 Na de onverwachte zeperd tegen Go Ahead Eagles ging De Graafschap opnieuw de mist in. Berry Powel leek met zijn eerste treffer in Doetinchemse dienst de schade nog tot een remise te beperken, maar in de laatste minuut bracht Abdelhali Chaiat FC Volendam tegen de verhouding in in een goede stemming: 2-1.

Cambuur Leeuwarden-BV Veendam 0-0Dat BV Veendam met een punt huiswaarts keerde, mag een morele opsteker heten. De Groningers speelde het laatste half uur met een man minder, nadat Mile Krstev zijn tweede gele kaart had moeten incasseren.

FC Emmen-AGOVV Apeldoorn 3-2 AGOVV Apeldoorn kon de goede seizoenstart geen vervolg geven. Sherjill MacDonald maakte de snelle achterstand nog wel meer dan ongedaan. Maar Mark Veldmate, die de openingstreffer van FC Emmen al voor zijn rekening had genomen, deed met de 2-2 opnieuw van zich spreken. Roy Stroeve besliste het duel zes minuten voor het einde in Drents voordeel. FC Zwolle-FC Dordrecht 1-1 FC Dordrecht moest het laatste kwartier met tien man zien te overleven. De ploeg van Gert Kruys slaagde in die opzet, want FC Zwolle kon de directe rode kaart van Moussa Kalisse - die op het been van Anton Jongsma ging staan - niet afstraffen met een tweede goal.

MVV-VVV-Venlo 0-0 VVV-Venlo komt stroef uit de startblokken. De ploeg van trainer André Wetzel kwam tegen MVV wederom niet verder dan een gelijkspel. Ook voor de Maastrichtse formatie was het de tweede remise van het nog jonge seizoen.

Stormvogels Telstar-Helmond Sport 2-1 Melvin Holwijn was de gevierde man bij Stormvogels Telstar. De teruggekeerde Amsterdammer nam tegen Helmond Sport beide treffers voor zijn rekening, waarvan de laatste in de slotfase.

TOP Oss-Haarlem 1-6Haarlem denderde over TOP Oss heen. Dirk Schoofs had de Brabantse thuisploeg nog enige hoop gegeven, maar het was daarna Haarlem dat de klok sloeg. Roel de Graaff, Michel Kruijer en Achmed Ahahaoui scoorden voor rust, terwijl Rodney Cairo, De Graaff en Ahahaoui in de tweede helft ten volle profiteerden van de geel-rode kaart van David Ririhena.