Witte rook uit Tilburg: Willem II voorkomt transfervrij vertrek smaakmaker

Reacties

Ringo Meerveld heeft bijgetekend bij Willem II. De middenvelder uit Den Bosch ligt nu tot medio 2026 vast in het Koning Willem II Stadion, zo maken de Tricolores maandag bekend.

Witte rook uit Tilburg: Willem II voorkomt transfervrij vertrek smaakmaker
© Pro Shots

Dat is goed nieuws voor Willem II: Meerveld (21) vertegenwoordigt nu weer meer transferwaarde, want zijn contract liep tot medio 2025. De promovendus had hem graag nog langer vastgelegd, maar kwam uiteindelijk een verbintenis voor één jaar langer overeen. Daarmee zijn geruchten over een zomers vertrek bij de club nu van de baan.

Meerveld kwam in 2021 van FC Den Bosch naar Willem II. In Tilburg maakte hij een degradatie en een promotie mee, vorig seizoen ontpopte hij zich tot één van de smaakmakers van de kampioenenploeg in de Eerste Divisie. In de Eredivisie onderscheidde hij zich met een schitterende goal tegen Go Ahead Eagles.

'Ik voel me fit en hoop dat ik dit seizoen belangrijk kan zijn voor het team met doelpunten en assists. Als ik me na dit seizoen bij de club van honderd mag voegen, is dat een hele eer', reageert Meerveld zelf op het nieuws. Dan moet hij het rood-wit-blauw nog 23 keer om zijn schouders dragen: hij staat op 77 duels voor de club.

Tom Caluwé, technisch directeur bij Willem II, reageerde eveneens op de clubwebsite. 'Meerveld is een belangrijke, creatieve speler die we graag voor de club willen behouden. Beide partijen willen graag met elkaar verder en dat heeft ervoor gezorgd dat we zijn aflopende contract hebben opengebroken. We zijn hartstikke blij dat hij langer verbonden blijft aan de club', aldus de Vlaming.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.