WK-bid Saoedi's: wintertoernooi en stadionmuren op 350 meter hoogte

Reacties

Saoedi-Arabië is druk bezig om het WK van 2034 te mogen organiseren. Het land heeft al concrete plannen ingediend, die de kandidatuur kracht bij moeten zetten. Het belooft, net als in Qatar (2022), een wintertoernooi te gaan worden, denkt de BBC.

WK-bid Saoedi's: wintertoernooi en stadionmuren op 350 meter hoogte
© Pro Shots

Volgens de BBC zijn de Saoedi’s stevig in de weer om de FIFA met hun plannen te overtuigen. Liefst elf nieuwe stadions zouden er gebouwd moeten gaan worden. Acht daarvan komen in hoofdstad Riyadh te liggen. Het toernooi moet overigens, volgens plannen van de FIFA, plaats gaan bieden aan 48 landen.

Meest opvallend uit de Saoedische plannen is de bouw van het Neom-stadion. Dat moet namelijk 350 meter boven (!) de grond uitsteken. Daarnaast moet het volledig draaien op basis van duurzame energie. Ook wordt er even verderop een nieuwe luchthaven gebouwd, die jaarlijks twaalf miljoen toeristen moet lokken.

Wat ook opvalt is dat Saoedi-Arabië bezig is om moderne trein- en buslijnen te gaan neerleggen. Daardoor zou er snel en efficiënt door het land gereisd kunnen worden. Al met al belooft het een peperduur project te worden, dat de kosten van Qatar (200 miljard euro) ver gaat overstijgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.