WK-kwalificatiegroep 4: Hiddink met Russen op koers

Guus Hiddink ligt met Rusland op koers voor de WK-kwalificatie. In Sint-Petersburg werd Liechtenstein simpel met 3-0 aan de kant gezet.

Rusland-Liechtenstein 3-0Guus Hiddink heeft zich met Rusland op simpele wijze ontdaan van dwergland Liechtenstein. Ook zonder sterspeler Andrej Arshavin, die onlangs geblesseerd raakte tijdens het Premier League-duel Manchester United-Arsenal, hadden de Russen geen problemen in Sint-Petersburg.

Vasili Berezutski opende in de zeventiende minuut de score waarna Roman Pavlyuchenko met twee strafschoppen in de 39ste en 45ste minuut nog voor rust voor 3-0 zorgde. Na rust ontving dezelfde Pavlyuchenko nog wel een gele kaart, maar gescoord werd er niet meer. Woensdag wacht voor Hiddink en zijn manschappen de uitwedstrijd tegen Wales. Op 10 oktober ontvangen de Russen in Moskou koploper Duitsland.

Azerbeidzjan-Finland 1-2Finland sleepte op het laatste moment een kostbare overwinning weg uit Azerbeidzjan. Oud-Ajacied Petri Pasanen tekende vier minuten voor tijd voor de winnende treffer, nadat Markus Heikinen in de 74ste minuut eerst de openingstreffer van Mammadov ongedaan had gemaakt.

Jari Litmanen speelde de gehele tweede helft mee bij Finland, terwijl NAC-speler Joonas Kolkka zeven minuten voor het einde nog mocht invallen.

Overigens schiet Finland nauwelijks iets op met de zege. Duitsland bleef, zonder zelf te spelen, leider in groep 4 met 19 punten uit zeven duels. Rusland verhoogde z'n puntentotaal door de winst op Liechtenstein tot 18 uit zeven wedstrijden en is tweede. Finland heeft 13 uit zeven. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor Zuid-Afrika. De nummer twee heeft via play-offs nog kans zich te kwalificeren voor Zuid-Afrika.