WK-kwalificatiegroep 6: Engeland kraakt Kroatië

Wit-Rusland en Oekraïne deelden de punten. De ploegen kwamen niet tot scoren. Engeland haalde zijn revanche op Kroatië en plaatsen zich voor Zuid-Afrika.

Wit-Rusland-Oekraïne 0-0Wit-Rusland en Oekraïne eindigden het duel zoals ze begonnen. Het bleef 0-0 in Minsk. De Wit-Russen zijn nu definitief uitgeschakeld voor het WK in Zuid-Afrika. Oekraïne heeft twee punten achterstand op Kroatië, dat later nog speelt tegen Engeland.

Andorra-Kazachstan 1-3Kazachstan boekte een 3-1 zege op Andorra dat nog geen punt haalde in deze WK-kwalificatie. Sergey Khizhnichenko, Ruslan Baltiyev en Sergey Khizhnichenko hadden iets meer dan een half uur nodig om de marge onoverbrugbaar te maken. Daar kon de treffer van Oscar Sonejee in de 67ste minuut weinig aan veranderen.

Engeland-Kroatië 5-1Engeland was veel te sterk voor Kroatië. Met Aaron Lennon als grote aanjager werden de Kroaten weggespeeld. De ploeg van Fabio Capello kreeg na zeven minuten al een strafschop nadat Josip Simunic knullig Lennon had neergelegd. Frank Lampard schoot hard raak. Tien minuten later kopte Steven Gerrard een voorzet van Lennon tegen de touwen voor 2-0. Ook na rust bleven de Engelsen heer en meester. Lampard, Gerrard en Wayne Rooney zorgden voor de overige treffers. De tegentreffer van Eduardo da Silva was slechts een doekje voor het hevige bloeden.

Ongeslagen gaat Engeland aan de leiding en heeft een ticket voor het WK op zak. Kroatië heeft een voorsprong van twee punten Oekraïne dat een wedstrijd minder speelde.