WK-kwalificatiegroep 7: Servië blijft koploper

Faerøer heeft Litouwen met 2-1 verslagen. De eindstand stond al na 35 minuten op het scorebord. Oostenrijk ziet Zuid-Afrika langzaam uit het zicht verdwijnen. Frankrijk krabbelde op na een waardeloos begin tegen Servië.

Faerøer-Litouwen 2-1Faerøer klopte in eigen huis verrassend Litouwen. Na een kwartier opende Súni Olsen de score voor de ploeg van de Schapeneilanden. Slechts acht minuten kon de ploeg genieten van de weelde van Tomas Danilevicius bracht Litouwen weer naast de thuisploeg. In de 35ste minuut Bezorgde Arnbjørn Hansen voor de 2-1 eindstand.

Roemenië-Oostenrijk 1-1Oostenrijk heeft Frankrijk een goede dienst bewezen door niet te winnen van Roemenië. De ploeg had voor aanvang van het duel vier punten achterstand op de Haantjes, maar kwamen in Boekarest niet verder dan 1-1. In de 54ste minuut bracht Gheorghe Bucur de Roemenen op voorsprong. Zeven minuten voor tijd hield Franz Schiemer de Oostenrijke hoop op WK-deelname een beetje levend.

Servië-Frankrijk 1-1Frankrijk kende een dramatische start van het duel. Na negen minuten haalde doelman Hugo Lloris in eigen strafschopgebied Nikola Zigic neer. De goalie zag rood en zijn vervanger Steve Mandanda was kansloos op de strafschop van Nenad Milijas. Na een half uur maakte Thierry Henry gelijk uit de rebound gelijk. Vladimir Stojkovic had geen vat op het schot van Nicolas Anelka. In de slotfase zag de, in de 74ste minuut ingevallen, PSV'er Danko Lazovic rood.

Servië gaat met vier punten voorsprong op Frankrijk aan de leiding. De voorsprong van de ploeg van Raymond Domenech op Oostenrijk, (vier punten) en Litouwen (vijf punten) moet genoeg zijn om de play-offs te halen.