WK-kwalificatiegroep 8: Uitstekend Italië doet goede zaken

Een frivool spelend Italië lijkt zich geen zorgen meer te hoeven maken of ze volgende zomer hun wereldtitel mogen verdedigen. Bulgarije ging met 2-0 over de knie.

Montenegro-Cyprus 1-1Montenegro is in eigen huis niet verder gekomen dan 1-1 tegen Cyprus. Binnen het uur bracht Mirko Vucinic via een strafschop de thuisploeg aan de leiding. Kort daarna tekende Giannakis Okkas voor de gelijkmaker.

Italië-Bulgarije 2-0Italië heeft zich minimaal geplaatst voor de play-offs na de 2-0 overwinning op Bulgarije. Die stand was bij de rust al bereikt. De uitstekend aan de wedstrijd begonnen Italianen namen na elf minuten al de leiding via Fabio Grosso na een droompass van Andrea Pirlo. De ploeg van Marcello Lippi bleef gewoon de aanval zoeken en kreeg vijf minuten voor tijd loon naar werken. Vincenzo Iaquinta scoorde na een flitsende combinatie met Alberto Gilardino.

Italië heeft stevig de leiding in de poule. Ierland volgt op vier punten. De overige teams hebben weinig in te brengen.