WK-kwalificatiegroep 9: Schotland doet goede zaken

Terwijl het al geplaatste Nederland in Enschede oefende tegen Japan wordt in WK-kwalificatiegroep 9 verder gestreden om de felbegeerde tweede plaats, waarmee via play-offs nog deelname aan het WK kan worden afgedwongen.

Schotland-Macedonië 2-0Schotland deed goede zaken door in eigen huis af te rekenen met Macedonië: 2-0. De Schotten hadden het niet makkelijk tegen de felle Macedoniërs waarbij er kansen over en weer werden gecreëerd. Goran Pandev was in de eerste helft twee keer gevaarlijk voor de gasten, maar tot scoren kwam hij niet.

Scott Brown zorgde in de 55ste minuut voor de openingstreffer voor de Schotten. Tien minuten voor het einde bracht James McFadden na een schitterende actie de 2-0 op het scorebord. McFadden kwam in balbezit ter hoogte van de middenlijn, dolde een aantal verdedigers en omspeelde vervolgens met een schijnbeweging ook de keeper. Dankzij de zege nemen de Schotten nu de tweede plaats in de groep in achter het reeds geplaatste Nederland met tien punten uit zeven duels.

Volgende week woensdag ontvangt Schotland het Nederlands elftal. James McFadden zal dan in ieder geval ontbreken. De maker van het tweede doelpunt tegen Macedonië liep eerder in de wedstrijd tegen een tweede gele kaart aan en is voor het duel met Oranje geschorst.

IJsland-Noorwegen 1-1IJsland blijft na de puntendeling met Noorwegen hekkensluiter in groep 9. Eidur Gudjohnsen maakte in de 29ste minuut de Noorse openingstreffer van John Arne Riise ongedaan. Noorwegen blijft na de remise derde met drie punten achterstand op nummer twee Schotland.