Wolfsburg betaalt recordbedrag voor verpieterde De Bruyne

Reacties

VfL Wolfsburg verlost Kevin De Bruyne uit zijn perspectiefloze situatie bij Chelsea. Tegen een recordtransfersom van 22 miljoen euro maakt de Belgische middenvelder de overstap naar de Duitse industriestad.

Wolfsburg betaalt recordbedrag voor verpieterde De Bruyne

Daarmee wordt De Bruyne, die een contract tot 2018 ondertekende, de duurste speler aller tijden van Wolfsburg. Dat record neemt hij over van Luiz Gustavo, die afgelopen zomer  voor achttien miljoen euro werd overgenomen van Bayern München.

Met de komst van De Bruyne zet Wolfsburg zijn ambitie om zich dit seizoen voor de Champions League te kwalificeren kracht bij. De club van Bas Dost staat op dit moment vijfde op de ranglijst, met twee punten achterstand op nummer vier Borussia Dortmund. De eerste drie plaatsen in de Bundesliga geven recht op een plek in de Champions League, terwijl de nummer vier zich van deelname aan de play-offs van het kampioenenbal verzekert.

De Bruyne stond sinds januari 2012 onder contract bij Chelsea, dat hem destijds kocht van RC Genk. De Londense grootmacht verhuurde De Bruyne eerst een half jaar aan Genk en stalde hem het seizoen daarop bij Werder Bremen. In Noord-Duitsland maakte de Belgische international dermate veel indruk (tien goals in 33 competitieduels) dat Chelsea hem afgelopen zomer terughaalde. De Bruyne werd door manager José Mourinho echter een maatje te licht bevonden. De middenvelder speelde daardoor slechts drie competitiewedstrijden voor The Blues.

Wolfsburg toonde eind december al voor het eerst belangstelling voor De Bruyne. Doordat diverse andere clubs ook naar hem informeerden - Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en Werder Bremen waren geïnteresseerd - kon Chelsea de prijs opdrijven en duurde het daardoor relatief lang voordat Wolfsburg de deal rond kon maken. De komst van De Bruyne naar Wolfsburg betekent dat de tijd van Diego in de Volkswagenstad op zijn einde loopt. De Braziliaanse spelverdeler heeft een aflopend contract bij de nummer vijf van de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.