Wolves stalt Hoever na Championship-avontuur nu bij Franse promovendus

Reacties

Ki-Jana Hoever staat voor een avontuur in de Ligue 1. AJ Auxerre huurt de 22-jarige verdediger van Wolverhampton Wanderers.

Wolves stalt Hoever na Championship-avontuur nu bij Franse promovendus
© Pro Shots

Voor Hoever is het al de vierde keer dat Wolves hem uitleent, sinds hij in de 2020 voor tien miljoen euro overkwam van Liverpool. PSV was twee jaar geleden de eerste club die de jeugdinternational op huurbasis overnam van de Premier League-club, daarna speelde de Amsterdammer ook nog twee periodes bij Stoke City.

Afgelopen seizoen was Hoever in het Championship met vier goals in veertig duels een vaste waarde voor Stoke, dat met de dertiende plaats echter ver verwijderd bleef van promotie. Auxerre keerde in Frankrijk wél terug op het hoogste niveau en slaat dus toe met Hoever, die bij Wolves nog twee jaar vastligt.

Hoever is niet de enige speler die Auxerre in de laatste weken van de transferperiode aantrekt. Trainer Christophe Pélissier vertelde maandagavond tegen de L'Équipe dat de kampioen van 1996 en viervoudig bekerwinnaar zijn ogen openhoudt voor meer spelers die op huurbasis beschikbaar komen.

Eros Maddy speelt sinds vorig jaar al bij Auxerre. De voormalig aanvaller van Ajax, FC Utrecht en Helmond Sport kwam afgelopen seizoen tot veertien optredens voor de kampioen van de Ligue 2. NEC nam rechtsback Brayann Pereira deze zomer definitief over van de roemruchte club, waar de Franse legende Guy Roux jarenlang de trainer was.

Hoever was afgelopen seizoen ploeggenoot van Million Manhoef bij Stoke City. Lees meer over zijn ervaringen op VI PRO. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Wolverhampton Wanderers
Meer over Wolverhampton Wanderers
Meer K. Hoever
Meer over K. Hoever
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.