Xavi dankt clubleiding Barcelona: 'Ze hebben het goed gedaan'

Reacties

Xavi hoopt dat de selectie van Barcelona competitief is om ook dit seizoen mee te doen om de prijzen. De club haalde vijf spelers naar Camp Nou.

Xavi dankt clubleiding Barcelona: 'Ze hebben het goed gedaan'
© Pro Shots

Barcelona versterkte zich met Oriol Romeu (Girona), Ilkay Gündogan (Manchester City), Iñigo Martínez (Athletic Bilbao), João Cancelo (Manchester City en João Félix (Atlético Madrid). 'We zullen zien of we een beter team hebben dan vorig jaar, maar ik ben erg blij', maar vertelt Xavi op de persconferentie. 'Ze hebben het heel goed gedaan bij de club, het team is goed versterkt. De spelers die zijn vertrokken hebben gevraagd om te vertrekken. We zijn daarna snel in actie gekomen om ons te versterken.'

'Cancelo is een bewezen speler, die op beide flanken kan spelen. Door het wegvallen van Ansu Fati en Abdé hadden we voorin versterking nodig. João Félix is zeer getalenteerd en heeft moeite gedaan om te komen. Ik ben zeer positief. Iedereen heeft buitengewoon werk verricht om een competitief team samen te stellen', vervolgt hij.

'Er zijn momenten van spanning geweest, maar we hebben met 'fair play' gespeeld. Ansu, Abdé en Eric (Garcia, red.) wilden vertrekken. Dat is hun beslissing. We hebben ons aangepast aan wat we konden doen. Nu moeten we het bewijzen.'

Vanwege financiële beperkingen had Barcelona weinig bestedingsruimte. Alleen voor Romeu werd drie miljoen euro betaald, de rest kwam transfervrij of werd gehuurd (Félix).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.