'Xavi krijgt gelijk: Barça kan negen spelers niet inschrijven vanwege financiële situatie'

Reacties

Barcelona-trainer Xavi moest het veld ruimen nadat hij openlijk kritiek uitte op de financiële keuzes van de Catalaanse club. Maar in de komende zomer zijn er weer behoorlijk wat problemen op te lossen voor voorzitter Joan Laporta.

'Xavi krijgt gelijk: Barça kan negen spelers niet inschrijven vanwege financiële situatie'
© Pro Shots

Dat schrijft The Athletic althans. Volgens dat medium zijn er opnieuw problemen met het inschrijven van spelers in deze zomer: liefst negen spelers zouden niet ingeschreven kunnen worden als gevolg van de huidige financiële situatie. Dat probleem deed zich de laatste jaren al een aantal keer vaker voor, maar met kunst- en vliegwerk kwam het elke keer uiteindelijk toch goed.

Laporta zal opnieuw aan de bak moeten, want voor 30 juni moet de club 130 miljoen euro bij elkaar sprokkelen, anders zijn er enorme problemen. De contracten van La Masia-talenten Alejandro Baldé, Lamine Yamal, Pau Cubarsí en Héctor Fort moeten nog goedgekeurd worden door La Liga en ook rondom Gavi loopt nog een financiële afwikkeling.

Bovendien keren Ansu Fati, Eric García, Clément Lenglet en Sergino Dest terug na verhuurperiodes: ook diens lonen komen direct bovenop de huidige lonenlast. Iñigo Martínez en Vitor Roque moeten ook opnieuw ingeschreven worden door Barcelona, terwijl de contracten van Sergi Roberto en Marcos Alonso aflopen.

Daardoor moet Laporta weer behoorlijk puzzelen om aan alle financiële regels te voldoen. Daarbij helpt het dat João Cancelo en João Felix terugkeren na hun huurperiodes omdat daardoor het salaris weer wegvalt en Xavi bij zijn vertrek maar een klein deel van zijn resterende geld mee wilde hebben. Marca schreef recentelijk nog dat er ook problemen waren om de nieuwe coach Hansi Flick te registreren: Xavi had toch niet helemaal ongelijk met zijn uitlatingen over de financiële situatie in Camp Nou.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
29
8
1
87-26
+61
95
2
Barcelona
38
26
7
5
79-44
+35
85
3
Girona
38
25
6
7
85-46
+39
81
4
Atlético Madrid
38
24
4
10
70-43
+27
76
* Actueel tot en met 28 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.