Xavi Simons erkent dat het beter moet in Oranje

Reacties

Xavi Simons hoopt de kwaliteiten die hij wekelijks in de Bundesliga etaleert binnenkort ook in het shirt van het Nederlands elftal te kunnen laten zien. De speler van RB Leipzig erkent dat het er in Oranje nog niet helemaal is uitgekomen, maar heeft vertrouwen dat daar verbetering in komt.

Xavi Simons erkent dat het beter moet in Oranje
© Pro Shots

Aan het ANP vertelde Simons dat hij in Oranje nog niet heeft laten zien wat hij in huis heeft. 'Natuurlijk moet het er hier ook uitkomen', aldus de 21-jarige Nederlander. 'Maar daar heb ik alle vertrouwen in. Het maakt ook niet uit waar ik speel. Ik ben trots dat ik hier mag zijn.' Simons speelde tot op heden dertien interlands voor Oranje, waarin hij nog niet tot scoren kwam. In de Bundesliga was hij dit seizoen goed voor acht goals en elf assists.

In maart liet bondscoach Ronald Koeman zich nog kritisch uit over Simons na afloop van de oefeninterland tegen Schotland. 'Hij moet gaan beseffen waar hij geen balverlies mag leiden', zei Koeman destijds. 'Ik heb daarna nog wel met hem gesproken', vertelt Simons daarover. 'Maar de inhoud van dat gesprek blijft tussen ons.'

Verder is Simons tevreden over het seizoen dat hij tot nu toe heeft gedraaid. 'Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik denk dat dit wel mijn beste seizoen ooit was. De beslissing om bij RB Leipzig te gaan spelen heeft zeker goed uitgepakt. Ik heb mezelf daar goed kunnen ontwikkelen. We speelden op een hoog niveau en met een enorme intensiteit. Daar ben ik een betere speler van geworden.'

Spelersprofiel

X. Simons


Geboortedatum:
21 april 2003
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
58 kg
Huidige club:
RB Leipzig
Nationaal team:
Nederland
Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.