Yamal en twee Nederlanders op jaarlijkse talentenlijst van The Guardian

Reacties

The Guardian brengt jaarlijks een lijst met zestig namen van de grootste talenten uit en dat is ook in 2024 weer het geval. Op de lijst zijn met Jaden de Guzman (PSV) en Shane Kluivert (Barcelona) twee Nederlanders vertegenwoordigd. Zij worden in één adem genoemd met bijvoorbeeld een Lamine Yamal. Eén voorwaarde: om op de lijst te komen, moet je zijn geboren in of na 2007.

Yamal en twee Nederlanders op jaarlijkse talentenlijst van The Guardian
© Pro Shots

De Guzman is actief in de Onder-19 van PSV en is daarnaast vertegenwoordigd in de Nederlandse jeugdelftallen. De achternaam verraadt veel: hij is de zoon van Jonathan de Guzman. Ook Kluivert heeft een bekende achternaam. Het talent maakt deel uit van het voetbalgezin met Justin Kluivert, Ruben Kluivert en Patrick Kluivert. Shane speelt momenteel in de Onder-18 van Barcelona en is net als De Guzman actief in de Nederlandse jeugdelftallen.

Yamal en consorten
De absolute blikvanger op de lijst, is Yamal. De buitenspeler die furore maakt bij Barcelona en het Spaanse elftal heeft geen introductie nodig. Ook Pau Cubarsí, Joan Martínez en Marc Bernal zijn namens de Catalanen vertegenwoordigd. Met Gabriel Carvalho (Internacional), Estêvão (Palmeiras) en Riquelme Felipe (Fluminense) staan er drie Brazilianen op de lijst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.