Zaakwaarnemer Weghorst bevestigt: kans op vertrek ontzettend groot

Reacties

Het is onwaarschijnlijk dat Wout Weghorst over een aantal weken nog bij Burnley speelt. Zaakwaarnemer Simon Cziommer acht de kans op een transfer in de slotfase van de window 'ontzettend groot'.

Zaakwaarnemer Weghorst bevestigt: kans op vertrek ontzettend groot
© Pro Shots

Voormalig voetballer Cziommer vertegenwoordigt al langere tijd de diensten van Weghorst, die na komend seizoen een aflopend contract heeft en in de belangstelling staat van verschillende clubs, waaronder Ajax. 'De kans dat hij Burney verlaat, is ontzettend groot', bevestigde Cziommer bij Viaplay.

Dat de interesse vooralsnog niet tot een transfer heeft geleid, heeft onder meer met de eisen van de Engelse club te maken. 'Burnley is in de veronderstelling dat ze een bepaalde prijs kunnen vragen, maar hij zit in zijn laatste jaar… Dus dat worden nog spannende weken', liet de Duitser indirect weten dat hij de vraagprijs voor Weghorst te hoog vindt.

Volgens Cziommer zijn er meerdere gegadigden voor Weghorst. 'Hij heeft ook al een aantal clubs afgezegd, waar hij toch niet heen was gegaan.' Of de belangstelling vanuit Amsterdam klopt, wilde de oud-speler desgevraagd niet bevestigen. 'De kans is net zo groot als voor andere clubs die interesse hebben. Ik heb in het verleden weleens met Ajax gesproken, ja ook over Wout.’

Die laatste uitspraak deed Cziommer exact een jaar geleden ook al, waardoor daar weinig concreets uit te filteren valt. Als Ajax inderdaad zou willen toeslaan voor Weghorst, dan zal er eerst een spits moeten vertrekken. Zolang Chuba Akpom en Brian Brobbey de spitsen zijn in de Johan Cruijff Arena, lijkt de komst van Weghorst simpelweg niet te financieren.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.