Zaakwaarnemer Zlatan: 'De baby is bijna geboren'

De transfersoap rond Zlatan Ibrahimovic nadert zijn einde, al is er ook een nieuw hoofdstuk. Barcelona overweegt wel stappen te nemen tegen zijn zaakwaarnemer Mino Raiola.

Zaakwaarnemer Zlatan: 'De baby is bijna geboren'

'De baby is bijna geboren', zei Raiola tegen Sky Italia over de stand van zaken. 'We zitten op acht maanden.' Naar verluidt is Ibrahimovic bereid salaris in te leveren, waarmee een van de obstakels is weggenomen. Het gaat om een contract voor vier jaar.

Ibrahimovic gaf aanvankelijk aan zich in Camp Nou te willen revancheren voor zijn wat teleurstellende eerste seizoen bij Barcelona. De laatste weken werd echter steeds duidelijker dat een vertrek voor alle partijen een aantrekkelijke optie was.

De Zweed repte van een moeizame relatie met Barcelona-trainer Josep Guardiola, waarmee hij zich niet geliefd maakte in de Catalaanse hoofdstad. In de vorm van AC Milan, dat naar verluidt veertig miljoen euro wil betalen voor de oud-Ajacied, diende zich een oplossing aan.

Barcelona denkt echter dat de opmerkingen over Guardiola uit de koker van Raiola komen. Daarom overweegt de Catalaanse club stappen te ondernemen tegen de zaakwaarnemer. Mogelijk worden de betalingen aan Raiola stopgezet.

'De opmerkingen van de heer Mino Raiola hebben de eer en het geweten van onze trainer Josep Guardiola in twijfel getrokken', aldus een officiële verklaring van Barcelona. 'Het heeft de relatie tussen de trainer en de speler beïnvloed, en daarmee ook de bereidheid van de speler om aan zijn verplichtingen te voldoen. De opmerkingen zijn een flagrante schending van het contract van Raiola met de club over representatie en begeleiding.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen