Zaragoza en Villarreal naar UEFA Cup

Real Zaragoza en Villarreal verzekerden zich van Europees voetbal. Zaragoza ontsnapte, want het dreigde op de laatste speeldag het UEFA Cup-ticket te verspelen.

Recreativo-Real Zaragoza 1-1
Zaragoza leek op weg uit de topzes te tuimelen en naast Europees voetbal te grijpen. Al na twee minuten keek de ploeg van coach Víctor Fernández tegen een achterstand aan door een treffer van Javi Guerrero. Bovendien moest Zaragoza in de 62ste minuut met tien man verder na een rode kaart van Gerard Piqué, die Florent Sinama Pongolle te ruig had aangepakt. Maar toch kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. In de 75ste minuut was het Diego Milito die met zijn 23ste doelpunt van het seizoen voor de belangrijke gelijkmaker zorgde.

Sevilla-Villarreal 0-1
Sevilla had het moeilijk met Villarreal. De bezoekers waren degenen die het best voetbalden, maar het was de thuisploeg die het gevaarlijkst was. Frédéric Kanouté kreeg een paar kansen en ook Luis Fabiano was dicht bij een treffer. Maar Villarreal was de ploeg die scoorde. Fabricio Fuentes kopte raak na een hoekschop van Cani. Het leverde Villarreal de vijfde plaats en een ticket voor het UEFA Cup-toernooi op.

Osasuna-Atlético Madrid 1-2
Atlético boekte een 2-1 zege bij Osasuna, maar greep naast Europees voetbal door de resultaten van Zaragoza en Villarreal. Maxi Rodríguez en een eigen doelpunt van Nacho Monreal leverden de club uit Madrid drie punten op, ondanks de tegentreffer van Savo Milosevic.