Zechiël (20) wéér Feyenoord-aanvoerder: 'Trainer heeft vertrouwen in mij'

Reacties

Gjivai Zechiël is een van de spelers die nu al een opvallende rol krijgt in het nieuwe Feyenoord. De twintigjarige middenvelder wordt noodgedwongen als centrale verdediger gebruikt door Brian Priske en droeg al twee keer de aanvoerdersband, waar hij erg trots op is.

Zechiël (20) wéér Feyenoord-aanvoerder: 'Trainer heeft vertrouwen in mij'
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Genk
Genk

Feyenoord heeft de eerste twee oefenwedstrijden tegen Dordrecht (0-4 winst) en RC Genk (3-1 winst) achter de rug. Daarin is duidelijk geworden dat Priske het liefst in een 3-4-3-systeem start. Een formatie met drie centrale verdedigers dus, waar de Rotterdammers er momenteel nog niet veel van hebben. Het zorgt ervoor dat sommige middenvelders nu worden teruggeschoven, zoals Thomas van den Belt en ook Zechiël.

'De trainer kwam vorige week naar me toe, toen stond ik ook centraal. Hij heeft me het liefst op zes of acht en ik zelf ook. Alleen als het niet anders kan dan kan ik ook met drie achterin spelen, dat is prima', begint Zechiël in gesprek met de clubkanalen van Feyenoord. Het talent benadrukt wel dat hij het liefst echt als middenvelder wil worden gebruikt.

Aanvoerder
Voor Zechiël begon het vorige seizoen onder Arne Slot nog heel rooskleurig, maar eindigde in mineur. Hij maakte zijn debuut, maar liep een ernstige knieblessure op, waar hij nu van hersteld is. Zonder al te veel gespeeld te hebben, heeft Priske dus nu al veel vertrouwen in hem. Dat blijkt uit de aanvoerdersband die Zechiël al twee keer om zijn arm had.

'Ik ben het nog niet écht in het eerste helaas', grapt Zechiël wanneer hij naar de aanvoerdersband wordt gevraagd, doelend op het feit dat hij hem alleen om de arm krijgt als alle ervaren spelers het veld hebben verlaten. 'Ik ben wel supertrots dat de trainer vertrouwen in mij heeft. Ik wil dat uitbetalen', besluit hij.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer G. Zechiël
Meer over G. Zechiël
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.