Zege Arsenal en Portsmouth, Liverpool knoeit

Arsenal won eenvoudig, Portsmouth vergrootte de verliesreeks van West Ham en Liverpool verspeelde opnieuw punten.

Zege Arsenal en Portsmouth, Liverpool knoeit

Portsmouth-West Ham United 2-0
Portsmouth handhaaft zich in de top van het Premiership, terwijl West Ham blijft tobben en de zesde nederlaag op rij leed sinds de komst van Carlos Tevez en Javier Mascherano. Tevez ontbrak op Fratton Park, Mascherano viel vlak voor tijd in. Portsmouth was voor rust het sterkst, maar mocht in de tweede helft doelman David James bedanken, die met enkele knappe reddingen een gelijkmaker voorkwam. Nwankwo Kanu en Andy Cole maakten de goals voor de ploeg van coach Harry Redknapp. Kanu opende de score met een kopbal via zijn schouder in de 25ste minuut. En vlak voor tijd zette Cole goed door om de partij te beslissen in het voordeel van Pompey. Portsmouth blijft Manchester United volgen op drie punten afstand.

Middlesbrough-Everton 2-1
Middlesbrough maakte een einde aan de ongeslagen status van Everton, maar kreeg het nog moeilijk in het laatste kwartier. Aiyegbeni Yakubu schoot na een half uur heel koeltjes de 1-0 binnen vanaf de strafschopstip, maar miste in de tweede helft een tweede penalty. In de zeventigste minuut leek Mark Viduka de zege veilig te stellen, totdat Tim Cahill in de 77ste minuut de 2-1 op het scorebord schoot en er een belegering van het doel van Mark Schwarzer volgde. Ondanks acht minuten blessuretijd en het inzetten van Andy van der Meyde, kwam Everton niet meer tot scoren. George Boateng speelde de gehele wedstrijd bij Boro.

Aston Villa-Tottenham Hotspur 1-1
Het was niet de wedstrijd van Juan Pablo Angel. In de zeventigste minuut knalde de Colombiaanse spits een penalty naast het doel, om twee minuten later in eigen doel te koppen na een hoekschop van Jermaine Jenas: 0-1. En in de slotfase zag hij doelman Paul Robinson nog zijn kans op 2-1 om zeep helpen. Na de eigen goal van Angel was Villa nog wel naast The Spurs gekomen via een prachtgoal van Gareth Barry. Wilfred Bouma zat negentig minuten op de bank, Edgar Davids viel het laatste kwartier in.

Arsenal-Watford 3-0
Arsenal won eenvoudig van Watford. Na een half uur maakte Jordan Stewart een eigen goal omdat hij met zijn schouder een kopbal van Emmanuel Adebayor van richting veranderde. Tien minuten later was het Thierry Henry, die na een verre uittrap van Jens Lehmann slim het doel vond met een schuiver. Halverwege de tweede helft bepaalde Adebayor de eindstand op 3-0 met een intikker op aangeven van Henry. Robin van Persie viel een kwartier voor tijd in voor Tomas Rosicky.

Liverpool-Blackburn Rovers 1-1
Liverpool speelde niet best en verloor opnieuw punten in het Premiership. Na een kwartier keken The Reds tegen een achterstand aan nadat Benni McCarthy bij de tweede paal een voorzet van David Bentley in het doel had geschoten. Halverwege de tweede helft kopte Craig Bellamy vallend de gelijkmaker binnen na een hoekschop, maar tot meer grootse daden was Liverpool niet in staat. Dirk Kuijt ontbrak, terwijl Boudewijn Zenden het gehele duel op de bank zat.

Manchester City-Sheffield United 0-0
City en Sheffield speelden een matige partij. Bernardo Corradi had de beste kansen voor de thuisploeg, maar slaagde er niet in te scoren. Ook Georgios Samaras mikte een paar keer onnauwkeurig. Sheffield heeft nog steeds geen doelpunt gemaakt op vreemde bodem.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's