Zege Chelsea en Spurs, wondergoal Robinson

Chelsea rekende probleemloos af met Sheffield United. Tottenham klom naar de zesde plaats mede dankzij een wonderbaarlijke treffer van doelman Paul Robinson.

Chelsea-Sheffield United 3-0
Chelsea had weinig te duchten van The Blades. Na een kwartier stond er een
2-0 tussenstand op het scorebord. Andrei Sjevtsjenko opende in de vierde minuut de score met een fraaie diagonale volley op aangeven van Ricardo Carvalho. Tien minuten later tikte Salomon Kalou al vliegend de 2-0 binnen na een voorzet van Shaun Wright-Phillips. Chelsea was heel wat beter en miste nog aardig wat kansen. Na een uur zorgde Michael Ballack al koppend voor de 3-0. Arjen Robben en Khalid Boulahrouz begonnen in de basis. Sheffield raakte aanvaller Rob Hulse met vermoedelijk een gebroken been.

Reading-Portsmouth 0-0
Reading slaagde er niet in zich te ontdoen van Portsmouth. Voor rust waren de mannen van Steve Coppell beter, na rust die van Harry Redknapp. Maar de defensies van beide clubs bleken te stevig in elkaar te zitten.

Tottenham Hotspur-Watford 3-1
Paul Robinson zorgde voor het hoogtepunt van de middag, al had hij daarvoor wel de hulp nodig van zijn blunderende collega Ben Foster, nota bene de reserve-doelman van Engeland. De doelman van Watford verkeek zich in de 63ste minuut op een stuit nadat Robinson vlakbij zijn eigen zestien een vrije trap had genomen. De bal stuiterde over Foster in het doel: 2-0. Vlak voor rust had Jermaine Jenas Tottenham op een 1-0 voorsprong gezet. De middenvelder kopte raak na een voorzet van Pascal Chimbonda had verlengd. In de slotfase voerde Hossam Ghaly de score nog op tot 3-0 met een van richting veranderd schot. The Spurs klommen naar de zesde plaats in het Premiership met een achterstand van twee punten op nummer vijf Bolton Wanderers.

Middlesbrough-Manchester City 0-2
City maakte een einde aan een reeks van vijf opeenvolgende nederlagen, door een probleemloze zege bij Middlesbrough. Halverwege de tweede kopte schoot Sylvain Distin de 1-0 hoog binnen nadat Emile Mpenza de bal al koppend had klaargelegd. Tien minuten later scoorde de Belg zelf na voorbereidend werk van Joey Barton: 0-2.

Wigan Athletic-Fulham 0-0
Arjan de Zeeuw keerde terug in de basis na ruim twee maanden blessureleed. Ook Denny Landzaat begon aan het duel, dat weinig hoogtepunten kende. Wigan was iets beter dan het slechte Fulham. Henri Camara kreeg de grootste kans, maar faalde.