Zeges om niets voor Twente, Sparta en NEC

FC Twente-NAC Breda 2-1 Twente boekte de negentiende overwinning van het seizoen door NAC te kloppen. De Bredanaars hadden bij winst nog een kleine kans op de negende plaats, maar konden het zelf niet bolwerken in Enschede. Bovendien won FC Utrecht, waardoor het sowieso nooit had gelukt.

Blaise N'Kufo en Kennedy Bakircioglu, Twentes twee meest trefzekere spelers, scoorden voor de thuisploeg. Arne Slot (strafschop) deed wat terug voor NAC. Twente mag nu gaan strijden om deelname aan de voorronde van de Champions League, NAC kan nog een plek in de Intertoto Cup bemachtigen via de play-offs.

Sparta Rotterdam-RKC Waalwijk 1-0
Sparta verzekerde zich van de play-offs om een ticket voor de Intertoto Cup. De zege op RKC was niet eens nodig omdat concurrent Heracles keihard onderuitging bij Roda JC. Haris Medunjanin maakte het enige doelpunt.

NEC-ADO Den Haag 3-2
NEC bezorgde degradant ADO de 23ste nederlaag van het seizoen. Extra schlemielig was het dat ADO's beste speler Laurent Delorge met een eigen doelpunt beslissend was. Beide teams benutten een strafschop (Romano Denneboom en Ferrie Bodde) en maakten een veldgoal (Paul Jans en Mark de Vries). Eljero Elia liet de kans op de 3-3 liggen door de bal uit een penalty over te schieten.

Bekijk hier al onze video's