Zenden redt in blessuretijd punt voor Oympique Marseille

Olympique Marseille heeft dankzij Boudewijn Zenden met 2-2 gelijkgespeeld tegen Lille. De ploeg van trainer Erik Gerets kwam in eigen huis knap terug van een 2-0 achterstand.

In de eerste helft had Adil Rami Les Dogues al na elf minuten op voorsprong gebracht en tien minuten voor rust profiteerde Michel Fernandes Bastos van een misverstand in de verdediging bij Olympique Marseille. De voormalig speler van Excelsior zorgde zodoende voor de 0-2 ruststand.

In de tweede helft kwam L'OM al snel weer terug in de wedstrijd. Mamadou Samassa zorgde in de 47ste minuut voor de aansluitingstreffer. Lang leek dit de einduitslag te zijn, helemaal toen scheidsrechter Clément Turpin weigerde Mamadou Niang een strafschop te geven.

Maar Zenden besliste in de blessuretijd anders. De Limburger bezorgde Marseille een verdiend punt, door vanaf twintig meter raak te schieten. Olympique Marseille loopt door het gelijkspel één punt in op koploper Olympique Lyon, dat zaterdag verloor van Paris Saint-Germain, en is derde in de Franse Ligue 1.