Zenit en Advocaat hard onderuit bij Rubin Kazan

Zenit Sint-Petersburg moet vrezen het landskampioenschap van 2007 in 2008 niet te kunnen prolongeren. De ploeg van coach Dick Advocaat ging zondag met 4-1 onderuit bij koploper Rubin Kazan.

Door de nederlaag is het verschil tussen Rubin en Zenit halverwege de competitie opgelopen tot elf punten, zij het dat de club uit Sint-Petersburg nog één duel tegoed heeft.

Zondag ging het in Kazan flink mis. Al na twaalf minuten keek Zenit tegen een 2-0 achterstand aan door goals van Aleksandr Boekharov en Sergei Rebrov. Aleksei Timostjoek tekende in de 23ste minuut nog wel voor de 2-1 vanaf de strafschopstip.

Maar in de laatste twintig minuten liep Kazan verder uit dankzij goals van opnieuw Boekharov en Andrei Kobenko. Zenit zag de onlangs aangetrokken Sébastien Puygrenier een kwartier voor tijd nog afhaken met een rode kaart.