Zes punten aftrek na spionage deert Canada niet op de Spelen

Reacties

Het vrouwenelftal van Canada heeft woensdagavond de volgende ronde bereikt op de Olympische Spelen. Een knappe prestatie, omdat het land zes punten in mindering kreeg tijdens de groepsfase, waarin negen punten te verdienen zijn.

Zes punten aftrek na spionage deert Canada niet op de Spelen
© Pro Shots
Colombia
Colombia
0 - 1
Canada
Canada

Het was een van de spraakmakendste verhalen rond de start van de Spelen in Parijs. De bondscoach van het Canadese vrouwenelftal had drones gebruikt om de trainingen van komend tegenstander Nieuw-Zeeland te spioneren. Beverly Priestman werd door het Olympisch Comité van Canada weggestuurd, en voor een jaar geschorst door de FIFA, daarnaast kreeg Canada zes punten in mindering.

In een groep met drie andere landen betekende deze straf dat Canada op maximaal drie punten kon eindigen, maar hierin slaagde het land dat drie jaar geleden in Tokio het goud pakte. Door elke groepswedstrijd te winnen, verzekerde Canada zich van de tweede plek in Groep A. Om goud te pakken, wacht Canada een moeilijke klus. Tweevoudig wereldkampioen Duitsland is in de kwartfinale de tegenstander. De andere kwartfinales zijn ook mooie affiches: Verenigde Staten - Japan, Spanje - Colombia en Frankrijk - Brazilië.

Colombia en Brazilië zijn de twee landen die als nummer drie uit de groepsfase door zijn gegaan naar de kwartfinale. Dit betekent dat Marta mag blijven dromen van een succesvol slot van haar interlandcarrière. De 38-jarige is bezig aan haar laatste kunstje voor Brazilië, maar een roemloos einde dreigde na een donkerrode kaart in de laatste groepswedstrijd. Marta is er dus sowieso niet bij tegen Frankrijk, mogelijk kan ze wel nog een rol spelen als de Brazilianen doorstoten op de Spelen.

Olympische Spelen Vrouwen

Stand Groepsfase Groep A Olympische Spelen Vrouwen 2024 Paris

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-5
+1
6
2
Canada
3
3
0
0
5-2
+3
3
3
Colombia
3
1
0
2
4-4
0
3
4
Nieuw-Zeeland
3
0
0
3
2-6
-4
0
* Actueel tot en met 26 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.