Zestienjarige doelman debuteert voor Arsenal

Reacties

Arsenal neemt het woensdagavond op tegen Bolton Wanderers met de nog maar net zestienjarige Jack Porter onder de lat. De goalie profiteert van personele problemen in Noord-Londen en wordt de jongste Arsenal-debutant.

Zestienjarige doelman debuteert voor Arsenal
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
85'
5 - 1
Bolton Wanderers
Bolton Wanderers

Porter werd geboren op 15 juli 2008, vier jaar na de laatste landstitel van Arsenal. De Engelse goalie komt in aanmerking voor een basisplek door de blessures van David Raya en de Nederlander Tommy Setford, die afgelopen zomer overkwam van Ajax. De in Haarlem geboren doelman wacht nog op zijn eerste minuten in Engeland.

Ook reservedoelman Neto is niet inzetbaar voor manager Mikel Arteta, omdat de Braziliaan eerder al minuten maakte in de League Cup voor Bournemouth. Daardoor mag Arsenal hem niet gebruiken in hetzelfde bekertoernooi. Voor Porter breekt een spannende wedstrijd aan. Hij kwam dit seizoen uit voor het reserveteam van The Gunners en de Onder-18. Eerder zat hij als derde doelman op de bank tijden de Champions League-wedstrijd tegen Atalanta.

Met Riccardo Calafiori, Jakub Kiwior, Declan Rice, Jorginho, Bukayo Saka, Raheem Sterling en Gabriel Jesus heeft Arteta op andere plekken in het veld genoeg ervaring voor het duel met Bolton.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.