Zirkzee krijgt ook zonder te scoren complimenten: 'Dat maakt het verschil'

Reacties

Een spits wordt vaak beoordeeld op zijn doelpunten, maar bij Bologna is trainer Thiago Motta ook heel blij met Joshua Zirkzee als hij niet scoort. De Nederlandse spits is bezig aan een sterk seizoen in Italië.

Zirkzee krijgt ook zonder te scoren complimenten: 'Dat maakt het verschil'
© Pro Shots
Bologna
Bologna
1 - 0
Lazio
Lazio

Afgelopen vrijdag was Zirkzee rechtstreeks betrokken bij zijn vijfde goal voor Bologna, hij leverde de assist op de enige treffer van de wedstrijd tegen Lazio. De Nederlandse jeugdinternational maakt indruk op Motta. 'Een aanvaller leeft voor doelpunten en normaal gesproken wordt hij hier ook op beoordeeld, maar op het veld kun je zoveel meer doen', vindt de Braziliaan met Italiaanse roots.

Dat is precies wat Zirkzee doet in Motta's ogen. De coach gaf er meer uitleg over op het persmoment na de gewonnen wedstrijd tegen Lazio. 'Hij is onbaatzuchtig en genereus, buiten de technische en fysieke kwaliteiten die hij laat zien. Hij heeft een groot hart en dat maakt in deze sport het verschil. Dat is de spirit die ik bij mijn spelers wil zien.'

Zirkzee staat sinds vorig jaar onder contract bij de Italiaanse club, dat hem definitief overnam van Bayern München. De 22-jarige spits speelde negentien interlands voor Jong Oranje en wacht op een eventueel debuut in Oranje. Met Bologna is Zirkzee momenteel elf wedstrijden op rij ongeslagen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.