Zlatan-achtige goal Haaland, ontsnapping Inter en Lille weer Madrileense kwelgeest

Manchester City heeft woensdag een ruime zege geboekt op Sparta Praag. Een Zlatan-achtige goal van Erling Haaland was het hoogtepunt. Internazionale ontsnapte in het duel met Young Boys. Lille versloeg na Real Madrid nu ook Atlético Madrid en Pepijn Lijnders verloor opnieuw met Red Bull Salzburg.

Manchester City
5 - 0
Sparta Praag

Bij Manchester City maakte Nathan Aké zijn rentree. De Nederlander kwam sinds 10 september niet meer in actie en kreeg meteen een basisplek van Pep Guardiola. De thuisploeg had weinig tijd nodig om de score te openen tegen Sparta Praag. Na een aanval door de as van het veld kon Phil Foden van net binnen het strafschopgebied de 1-0 binnenschieten.

Zo voortvarend als City de eerste helft begon, ging het ook aan het begin van het tweede deel. Aké dacht binnen twee minuten namelijk de 2-0 te maken vanuit een corner, maar de VAR constateerde dat hij de bal met zijn arm had geraakt. Kort daarna kwam de tweede City-treffer alsnog toen Haaland wat Zlatan-achtigs deed. Met een atletische hakbal toverde hij een hoge voorzet achter de doelman.

Na een goed uur kopte John Stones de 3-0 binnen. De vierde treffer was een fraaie teamgoal die Haaland uiteindelijk mocht binnenschieten en de 5-0 kwam van Matheus Nunes, die na twee assists vanaf de strafschopstip ook een doelpunt mocht meepikken.

Klik eerst op de tekst in onderstaande posts om de video's te kunnen bekijken:

Atlético Madrid
1 - 3
Lille
Lille

Binnen tien minuten werd Atlético Madrid in het zadel geholpen door de defensie van Lille. Ousmane Touré draaide zich in de opbouw de drukte in om vervolgens een te korte terugspeelbal te geven. Zodoende kon Julián Álvarez de openingsgoal langs de doelman krullen. In de tweede helft kwam Lille langszij door een prachtig schot van afstand van Edon Zhegrova.

Een kwartier voor tijd kreeg Lille een strafschop mee na een handsbal. Jonathan David benutte dat buitenkansje: 1-2. Tegen het einde maakte David ook nog de derde treffer voor de bezoekers. Zo blijkt Lille andermaal een kwelgeest voor een Madrileense club. Eerder wonnen de Fransen al van Real Madrid.

BSC Young Boys
0 - 1
Internazionale

Nadat ze afgelopen weekend nog als invaller binnen de lijnen kwamen, mochten Denzel Dumfries en Stefan de Vrij woensdag tegen Young Boys weer eens in de basis starten bij Internazionale. De Italiaanse topclub had het echter lastig in Zwitserland. Gaandeweg de wedstrijd creëerde Internazionale echter steeds meer kansen. Net toen Young Boys dacht beet te hebben, ging Inter er alsnog met de zege vandoor. In de derde minuut van de blessuretijd maakte Marcus Thuram de 0-1.

Red Bull Salzburg
0 - 2
Dinamo Zagreb

Na ruime nederlagen tegen Sparta Praag (3-0) en Stade Brest (0-4) aasde Pepijn Lijnders op revanche met RB Salzburg. Tegen Dinamo Zagreb kwamen de Oostenrijkers beter voor de dag. Toch kwamen zij enkele minuten na rust opnieuw op achterstand. Sandro Kulenovic stond aan het einde van een prima Kroatische aanval. Daarna moest Salzburg ook nog verder met tien man door een rode kaart van Alexander Schlager. Het slotakkoord kwam van Bruno Petkovic, die de 0-2 maakte.