Zo laat sluit de transfermarkt in de grote Europese competities

Reacties

In de meeste landen sluit deze donderdag de winterse transferwindow. VI zet op een rijtje hoe laat welke markt zijn deuren sluit.

Zo laat sluit de transfermarkt in de grote Europese competities
© Pro Shots

Vanzelfsprekend zijn de meeste ogen in Nederland gericht op de actie in de Eredivisie. Clubs hebben tot 00.00 uur de tijd om nieuwe spelers vast te leggen. Na de reguliere transferperiode in de winter, die doorgaans eindigt op 31 januari of 1 februari, is er altijd nog een aantal weken sprake van een dispensatieperiode voor het vastleggen van transfervrije spelers. Zoals Ajax in 2022 deed met keeper Przemyslaw Tyton.

Net als in de Eredivisie is het in de meeste gerenommeerde competities vrijdag om 00.00 uur klaar met de transferpret. Traditioneel sluit de markt in Duitsland al om 18.00 uur, terwijl de Serie A-clubs tot 20.00 uur mogen shoppen. Overigens zit de Griekse transfermarkt al sinds vannacht in het slot, net als die op Malta.

In een aantal landen is er daarentegen ook na donderdag nog transferactie te verwachten. Zo kunnen de Turkse clubs nog tot en met 9 februari spelers aan zich te binden en sluit in Kazachstan de 'winterse' transferperiode pas op 23 april. De Portugese clubs hebben ten opzichte van onder meer de Eredivisie een etmaal extra om de selectie een impuls te geven.

Overzicht sluiting winterwindow:

Competitie Deadline
Bundesliga 1 februari, 18.00 uur
Serie A 1 februari, 20.00 uur
Ligue 1 1 februari, 23.00 uur
Eredivisie 2 februari, 00.00 uur
Premier League 2 februari, 00.00 uur
La Liga 2 februari, 00.00 uur
Jupiler Pro League 2 februari, 00.00 uur
Primeira Liga 3 februari, 00.00 uur
Süper Lig 9 februari, 00.00 uur
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.