Zo worden de kansen bij FC Utrecht - Ajax ingeschat

ADVERTORIAL – Ondanks de beroerde vorm begint Ajax kijkend naar de quoteringen als duidelijke favoriet aan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Wordt die status door de Amsterdammers waargemaakt? Blik vooruit en speel mee bij JACKS.NL!

Zo worden de kansen bij FC Utrecht - Ajax ingeschat
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
4 - 3
Ajax
Ajax

Ajax pakte slechts vijf punten voorafgaand aan de voorbije interlandperiode. Bij de start van dit Eredivisie-weekend hadden alleen Utrecht en FC Volendam minder punten verzameld dan de club die altijd titelaspiraties heeft. Dat de laatste overwinning in de Eredivisie dateert van 12 augustus is veelzeggend. Na de vele mutaties in de zomer moet de puzzel toch een keer op zijn plek vallen bij de Ajacieden? Wellicht is dat vanmiddag in Utrecht het geval.

Inzetten op een zege van het team van Maurice Steijn kan bij JACKS.NL 1.87 keer de inleg opleveren. In die quotering is natuurlijk ook meegenomen dat de Utrechters tot nu toe zwaar hebben teleurgesteld. Ron Jans is aangewezen als redder in nood bij de club die zo graag de top wil uitdagen. Bij zijn debuut werd de enige overwinning tot nu toe in dit seizoen geboekt. Dat was op 16 september uit tegen Heracles Almelo. Voor een zege van Utrecht tegen Ajax staat een quotering van 4.10.

Ajax kan vertrouwen putten uit de laatste onderlinge ontmoetingen in de Domstad. De laatste vier uitwedstrijden tegen Utrecht in de Eredivisie werden stuk voor stuk gewonnen. In augustus vorig jaar speelde Brian Brobbey nog een belangrijke rol bij de zege. De spits maakte toen de 0-2 tegen Utrecht, de tegenstander waar hij goede herinneringen aan bewaart. Brobbey was in elk van zijn laatste drie competitiewedstrijden tegen Utrecht trefzeker. Hij is sowieso een van de lichtpuntjes dit seizoen bij Ajax. De 21-jarige aanvaller scoorde tegen Excelsior en FC Twente en belandde al vaak in kansrijke positie, zo blijkt ook uit onderliggende statistieken. Met een quotering van 2.45 is Brobbey de favoriet om te scoren aan Ajax-zijde.

Odds doelpuntenmakers FC Utrecht - Ajax

- Ole Romeny: 4.40
- Isac Lidberg: 5.25
- Othman Boussaid: 11.00

- Brian Brobbey: 2.45
- Steven Bergwijn: 3.00
- Carlos Forbs: 3.55

Scoren is een van de problemen gebleken bij Utrecht, dat in acht duels maar vier keer trefzeker was. Dat gegeven maakt de quotering voor Minder dan 0.5 doelpunten door Utrecht interessant: 3.15. Inzetten op maximaal één goal van de thuisploeg kan 1.48 keer de inzet opleveren. Jans heeft de hoop dat de ommekeer snel komt. Hij predikte hoop op weg naar de clash met Ajax. 'Ondanks de stand op de ranglijst en twee verschrikkelijke nederlagen met tien man tegen Volendam en Almere, heb ik het geweldig naar mijn zin. Dat komt niet door de resultaten, maar ik zie dat er iets van te maken valt', klonk het.

Komt de potentie er vanmiddag uit bij Utrecht of is het juist Ajax dat de weg omhoog inslaat? Beleef de kraker met extra spanning door mee te spelen bij JACKS.NL!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's