Zo ziet de eerste speelronde in de Eredivisie eruit

Reacties

Na de sensationele strijd om de Johan Cruijff Schaal staat de start van de Eredivisie voor de deur. Vrijdag trappen promovendi FC Groningen en NAC Breda het nieuwe seizoen af. VI zet alle duels van de eerste speelronde op een rijtje.

Zo ziet de eerste speelronde in de Eredivisie eruit

FC Groningen - NAC Breda, vrijdag 20.00 uur
De aftrap van de Eredivisie wordt vrijdagavond verricht in de Euroborg. FC Groningen eindigde afgelopen seizoen na een geweldige eindsprint als tweede in de Keuken Kampioen Divisie en keerde daardoor na één seizoen terug op het hoogste niveau. NAC was iets langer weg. In 2019 degradeerden de Brabanders. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg onder Jean-Paul van Gastel (nu assistent-trainer van Giovanni van Bronckhorst bij Besiktas) als achtste en promoveerde het verrassend via de play-offs.

Feyenoord - Willem II, zaterdag 16.30 uur
Na het binnenslepen van de eerste prijs van het seizoen kruist Feyenoord in de eerste speelronde van de Eredivisie de degens met promovendus Willem II. Voor zowel Brian Priske als Peter Maes wordt het een eerste kennismaking met de Eredivisie.

NEC - FC Twente, zaterdag 18.45 uur
Bekerfinalist NEC mag het in de eerste speelronde van de Eredivisie opnemen tegen FC Twente. De Tukkers spelen op de dinsdag voor en de dinsdag na de ontmoeting met NEC het belangrijke tweeluik tegen Red Bull Salzburg in de voorronde van de Champions League.

Almere City - AZ, zaterdag 20.00 uur
Hedwiges Maduro maakt zijn debuut als hoofdtrainer van Almere City zaterdag tegen AZ. De opvolger van Alex Pastoor kende een aardige voorbereiding met drie zeges in de laatste drie oefenduels. Afgelopen zaterdag versloeg Almere RKC. AZ bleef de hele voorbereiding onder Maarten Martens ongeslagen. Veel ogen zullen bij de Alkmaarders gericht zijn opTroy Parrott, die Vangelis Pavlidis (Benfica) moet doen vergeten.

PSV - RKC Waalwijk, zaterdag 21.00 uur
Voor landskampioen PSV wacht een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk tijdens de seizoensouverture. In de laatste speelronde van het afgelopen seizoen speelde PSV ook thuis tegen RKC. Toen werd het 3-1 voor de Eindhovenaren door twee doelpunten van Luuk de Jong en een eigen doelpunt van Julian Lelieveld. Namens RKC opende Richonell Margaret de score.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo, zondag 12.15 uur
Sparta kende een uitstekende voorbereiding met vijf overwinningen in zes duels en lijkt klaar voor het echte werk. Uitdager in de eerste speelronde is Heracles Almelo, dat geen enkele wedstrijd in de voorbereiding winnend wist af te sluiten.

Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard, zondag 14.30 uur
Na de jammerlijke uitschakeling in de Conference League staat voor Go Ahead Eagles het nieuwe Eredivisie-seizoen op het programma. Paul Simonis beleeft zijn vuurdoop als hoofdtrainer bij de Deventenaren, die het op mogen nemen tegen het Fortuna Sittard van Danny Buijs. De Limburgers ondergingen een renovatie deze zomer en haalden liefst tien nieuwe spelers binnen.

FC Utrecht - PEC Zwolle, zondag 14.30 uur
Bij FC Utrecht en PEC Zwolle geen trainerswisselingen deze zomer. Dat betekent dat Ron Jans en Johnny Jansen zondag tegenover elkaar staan in Stadion Galgenwaard. Bij de thuisploeg is er op spelersgebied wel het nodige veranderd. Zo zijn Noah Ohio en David Min de opvolgers van Sam Lammers in de spits. Bij PEC Zwolle geen Bram van Polen meer. Het clubicoon hing zijn kicksen aan de wilgen en zag in huurling Tristan Gooijer (Ajax) zijn opvolger worden gehaald.

Ajax - SC Heerenveen, zondag 16.45 uur
Twee frisse gezichten langs de lijn in de Johan Cruijff Arena tijdens het toetje van de eerste speelronde zondag. Francesco Farioli en Robin van Persie maken dan hun entree in de Eredivisie als hoofdtrainers. Bij beide ploegen wordt gemikt op een aanzienlijk beter seizoen dan het vorige. Het echte transfergeweld moet nog losbarsten in Amsterdam. Tot nog toe werd alleen Bertrand Traoré opnieuw verwelkomd in de hoofdstad.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.