Zorgeloos debuut voor Kompany bij Bayern München

Reacties

Bayern München is het nieuwe seizoen zonder kleerscheuren begonnen. Het had slechts een kwartier nodig om het uitduel bij Ulm in de DFB-Pokal te beslissen. In de slotfase fleurde aanwinst Michael Olise zijn debuut op met een assist.

Zorgeloos debuut voor Kompany bij Bayern München
© Pro Shots
Ulm
Ulm
0 - 4
Bayern München
Bayern München

Nadat Bayern München vorig seizoen door 3. Liga-club Saarbrücken uit het Duitse bekertoernooi was gegooid, koos nieuwbakken coach Vincent Kompany voor een ijzersterk elftal. Tegen de kampioen van het derde niveau van vorig seizoen deed de Belg een beroep op bijna alle EK-gangers van Bayern, toch was het good old Thomas Müller die zich weer eens liet gelden.

Na ruim tien minuten profiteerde hij vanuit de rebound van goed doorgaan van een ploeggenoot en enkele minuten later liep hij een niet te missen voorzet van de weggestoken Serge Gnabry simpel tegen de touwen. Door zijn goals kwam hij voor het zestiende seizoen op rij tot scoren namens Der Rekordmeister.

Met een vroege voorsprong op zak kon de voet van het gaspedaal voor Bayern, bij wie Michael Olise als invaller debuteerde met een assist. Koud in het veld trok hij vanaf de achterlijn een teruggetrokken voorzet de zestien in, die van dichtbij werd afgerond door ploeggenoot Kingsley Coman. In blessuretijd noteerde ook Harry Kane met een rake kopbal zijn eerste doelpunt van het seizoen, op aangeven van Müller. Daarmee werd het voor Kompany een zorgeloos debuut bij Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.