Zuinig FC Twente verslaat Vitesse dankzij uithaal Perez

FC Twente verstevigde de derde positie in de Eredivisie met een overwinning op Vitesse. De thuisploeg was iets beter in het kleurloze treffen in de Grolsch Veste: 2-1.

FC Twente en Vitesse slaagden er zelden in voetballend de toeschouwers te boeien. Hoogtepunten waren schaars in Enschede. De ploeg van coach Steve McClaren controleerde het treffen en zocht het vaakst naar het doel, zonder indruk te maken. De bezoekers van trainer Theo Bos acteerden afwachtend en probeerden vanuit een gesloten defensie te spelen.

Het duel kende één hoogtepunt, dat tegelijkertijd de beslissing betekende. In de 66ste minuut pingelde Eljero Elia langs enkele Arnhemmers, waarna hij met een bekeken pass Kenneth Perez vrijspeelde op de rand van de zestien. De Deen haalde hard uit en klopte doelman Piet Velthuizen voor de 2-1. 1-0 voor de thuisploeg Die voorsprong kwam Twente ook wel toe. In de negentiende minuut had de thuisploeg voor het eerst de leiding genomen nadat Mads Junker een inzet van ploeggenoot Sébastien Sansoni van de doellijn had gehaald en Blaise N'Kufo in twee pogingen de bal in het doel had gewerkt.

Maar in de 53ste minuut kwam Vitesse onverwacht op gelijke hoogte. Sansoni haalde vanaf 25 meter uit met zijn linker en keeper Sander Boschker verkeek zich op de uithaal van de Fransman: 1-1. Een tweede comeback bleek echter te veel gevraagd voor Vitesse; na de 2-1 kwam Boschker nimmer in problemen.

Twente heeft 37 punten, eentje minder dan nummer twee Ajax. Vitesse staat onder de degradatiestreep met vijftien punten en een zestiende positie.