Zware kluif voor PSV: AS Monaco eerste horde in voorronde Champions League

Reacties

PSV weet wie de eerste tegenstander is op weg naar de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij is voor de derde voorronde gekoppeld aan AS Monaco.

Zware kluif voor PSV: AS Monaco eerste horde in voorronde Champions League
© Pro Shots

In het Zwitserse Nyon werd maandagmiddag geloot voor de drie Europese toernooien. PSV staat voor twee hordes op weg naar de groepsfase van de Champions League en treft in de derde voorronde AS Monaco, vorig seizoen derde in de Ligue 1. Bij de Monegasken staat voormalig AZ-spits Myron Boadu en Anthony Musaba onder contract. Musaba werd vorig seizoen door Monaco verhuurd aan SC Heerenveen.

Monaco was vorig seizoen ook al een van de tegenstanders van PSV in de groepsfase van de Europa League. In het Philips Stadion verloren de Eindhovenaren met 1-2 en in Monte Carlo werd niet gescoord: 0-0. PSV komt op 2 augustus eerst in actie in Monaco en op 9 augustus volgt de return in Eindhoven.

Myron Boadu is bij AS Monaco niet zeker van een basisplaats en zag deze zomer met Breel Embolo een concurrent arriveren:

Mocht PSV de derde voorronde overleven, dan moet het alleen de play-offronde nog zien door te komen. De wedstrijden in deze ronde worden afgewerkt op 16 en 17 augustus en op 23 en 24 augustus. Op 2 augustus wordt er eerst al geloot voor de play-offronde.

Wanneer PSV in de derde voorronde van de Champions League sneuvelt, gaat het verder in de Europa League. De Eindhovenaren krijgen in dat geval direct een ticket voor de poulefase. Maandag om 13.00 uur wordt er geloot voor de derde voorronde van de Europa League, maar daar doet geen Nederlandse ploeg aan mee. Feyenoord is al verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi.

De zes eerdere ontmoetingen met AS Monaco

Seizoen Competitie Wedstrijd Uitslag
2003/04 Champions League PSV - AS Monaco 1-2
2003/04 Champions League AS Monaco - PSV 1-1
2004/05 Champions League PSV - AS Monaco 1-0
2004/05 Champions League AS Monaco - PSV 0-2
2021/22 Europa League PSV - AS Monaco 1-2
2021/22 Europa League AS Monaco - PSV 0-0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.