Feyenoord City is bepaald niet het enige hoofdpijndossier in stadionland. Met name Vitesse is zóveel geld kwijt aan stenen dat ze moeten inleveren op de benen.
Het Dromen zijn bedrog waarmee Marco Borsato op 25 maart 1998 uitpakte tijdens de opening van Gelredome, had niet treffender gekozen kunnen worden. Het stadion dat de iconische voorzitter Karel Aalbers realiseert is inderdaad te mooi om waar te zijn. Een uitrijdbare mat in een betonnen bak even zwaar als 37 jumbo-jets is het pronkstuk. Het idee voor deze primeur is ontstaan als juwelier Aalbers en de bouwondernemer hun sigaren in de brand proberen te krijgen en een luciferdoosje halfgeopend op de grond valt. Met De Arena is Gelredome bovendien het enige stadion in de Benelux met een dak dat dicht kan. Inspiratie is opgedaan in Amerika bij een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de exploitatie van stadions. Door stadions in verschillende steden aan elkaar te koppelen worden tournees van popsterren in een vloek en een zucht geregeld. Arnhem moet de poort naar Europa worden en wordt in een adem genoemd met Madrid en Nice.
Het optimisme kent geen grenzen. De opening van Gelredome is het begin van de reis die moet gaan eindigen bij de vijftig beste ploegen van Europa. Vitesse-televisie, een Vitesse-hotel en een Vitesse-reisbureau gaan allemaal onderdeel worden van het concept Vitesseworld. Een scala aan activiteiten met de voetbalclub als vliegwiel. De afloop is bekend. Aalbers sneuvelt als voorzitter en al vijf jaar na de opening moet er een noodscenario op tafel komen, omdat zowel Gelredome als Vitesse met de rug tegen de muur staat. Het reddingsplan waarmee de voetbalclub dan akkoord gaat, zal een enorme hypotheek leggen op de toekomst van Vitesse.