Met drie overwinningen op rij kent Watford FC de beste start op het hoogste niveau in de historie van de club. Dat is even verrassend als misschien ook wel een logisch gevolg van het beleid dat een beruchte Italiaanse familie er al zes jaar voert.
Los van alle vooroordelen, roddel en achterklap over het beleid bij Watford FC: je kunt er van alle clubs in de Premier League het beste dineren. ‘Het eten is top, ja’, bevestigt Daryl Janmaat, speler van The Hornets, ‘want de Italiaanse bazen vinden dat heel belangrijk.’ Zó erg zelfs, dat Gino Pozzo, de eigenaar van de club, niet alleen spelers scoutte voor Watford FC, maar ook meteen maar enkele van de meest befaamde Italiaanse chefs naar de voorstad van Londen liet komen. Zo geurt het op Vicarage Road voor het duel met Tottenham Hotspur naar Smoked chicken, shaved parmesan and cauliflower salad Cornichon salsa and pickled radish en Pulled shoulder of lamb, Roast crusted rack, braised leek, golden pearl potatoes, Minted lamb jus.
Zondag staan alle schijnwerpers op Vicarage Road, als het duel van Watford FC en Tottenham Hotspur geldt als een echte topper. Dat Spurs na drie duels nog zonder puntenverlies is, is geen verrassing. Maar dat The Hornets drie keer op rij wonnen, geldt wel als een surprise. Zeker voor wie het verleden kent van Watford FC, een marginale club in het Engelse voetbal met op de erelijst een kampioenschap in de vierde divisie (1978) en een campagne in de UEFA Cup in het seizoen 1983/84. Voor de rest pendelden de Hoornaars tussen de First en de Second Division, later het Championship. In 2006 volgde de eerste promotie naar de Premier League, maar dat feest duurde slechts een seizoen. Daarna draaide de club anoniem mee op het op een na hoogste niveau, tot een Italiaanse familie zijn intrede deed en alles veranderde.