Pochettino trekt pijnlijke conclusie: 'Op een slechte dag, zijn we echt slecht'

Chelsea-manager Mauricio Pochettino was dinsdagavond ontgoocheld na de historische nederlaag voor The Blues tegen Arsenal. De Argentijn constateerde dat zijn spelers al ruim voor het eindsignaal de strijd opgaven in het Emirates Stadium.

Arsenal
Arsenal
5 - 0
Chelsea
Chelsea

Na de verloren halve finale in de FA Cup tegen Manchester City volgde dinsdag een nieuwe dreun voor de ploeg van Pochettino. Bij rust stond het nog 1-0 voor Arsenal, maar bij de start van de tweede helft liepen The Gunners snel weg bij het dolende Chelsea, dat terug te vinden is op de negende plaats in de Premier League.

Arsenal verzuimde om nog voor de rust meer afstand te nemen van Chelsea, dat met name in de eerste minuten werd overlopen. 'In de rust hebben we besproken hoe het mogelijk was om op zo'n manier aan een wedstrijd te beginnen. Het was zo slecht... Niet lang na de pauze krijgen we twee doelpunten tegen en toen gaf het team de strijd op', verklaarde de teleurgestelde Pochettino op de persconferentie na de wedstrijd. Chelsea heeft inmiddels 57 goals geïncasseerd: het hoogste aantal ooit voor de Londenaren in een Premier League-seizoen.

'Het is onverklaarbaar dat we zaterdag op Wembley een fantastische wedstrijd spelen tegen City, ook een van de beste clubs van de wereld, en nu dit lieten zien. Je kunt verliezen van Arsenal, maar als je kijkt hoe dat is gebeurd, dan zijn daar geen excuses voor. We halen niet de standaard die we nastreven bij Chelsea. Als we een slechte dag hebben, dan zijn we ook echt slecht en op een goede dag zijn we tot alles in staat.'

Steunbetuiging
Pochettino kreeg steun van zijn Arsenal-collega Mikel Arteta. 'Ik leef mee met mijn collega, met alles wat hij nu meemaakt. Als je de voorgaande zeven wedstrijden van Chelsea analyseert, dan hadden ze die op basis van het spelbeeld moeten winnen. Ik hoop voor Mauricio dat het tij snel gaat keren voor hem en dat hij en Chelsea krijgen wat ze verdienen', aldus Arteta, die in het verleden teamgenoot was van Pochettino bij Paris Saint-Germain.