FA Cup-rel gaat door in Engeland: EFL laat Engelse bond in het hemd staan

Reacties

Engeland is in rep en roer nu de Engelse bond (FA) in samenspraak met de Premier League heeft besloten om vanaf volgend seizoen het replay-systeem in de FA Cup te schrappen. De FA voelde zich genoodzaakt met een statement te komen, maar dit is op pijnlijke wijze tegengesproken door de English Football League (EFL).

FA Cup-rel gaat door in Engeland: EFL laat Engelse bond in het hemd staan
© Pro Shots

De FA kwam vrijdag met een statement, waarin het aangaf dat de speeldagenkalender voor het seizoen 2024/25 is besproken met alle partijen, inclusief de EFL (competitie-organisator Championship, League One en League Two, red.), en dat alle partijen akkoord zijn gegaan. Daar is volgens de EFL geen sprake van.

'De overeenkomst die voorziet in de afschaffing van de replays werd uitsluitend overeengekomen tussen de Premier League en de FA. Voordat de deal werd aangekondigd, was er geen overeenkomst met de EFL, noch was er formeel overleg met de EFL-clubs', spreekt de competitie-organisator de Engelse bond tegen.

'Deze laatste overeenkomst is slechts een voorbeeld van hoe de EFL en zijn clubs worden gemarginaliseerd ten gunste van anderen, hogerop in de voetbalpiramide. Dat bedreigt alleen maar de toekomst van het Engelse spel', vindt de EFL. De organisatie roept de Premier League en FA op om hun besluit te herzien en voortaan beter samen te werken in de besluitvorming.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.