Dit zijn de laatste hordes richting een ongeslagen seizoen voor Bayer Leverkusen

Reacties

Wéér had Bayer Leverkusen een miraculeuze ontsnapping in huis. Door het late gelijkspel tegen AS Roma plaatste de Duitse landskampioen zich niet alleen voor de finale van de Europa League, maar bleef ook de ongeslagen status behouden.

Dit zijn de laatste hordes richting een ongeslagen seizoen voor Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 2
AS Roma
AS Roma

Leverkusen keek in de BayArena op de eerste nederlaag van het seizoen af te stevenen. Door een doelpunt van Josip Stanisic in de 97ste minuut bleef de ongeslagen reeks alsnog in stand. Het was de 49ste keer (!) dat Leverkusen dit seizoen zonder nederlaag bleef. Voor Die Werkself was het ook bepaald niet het eerste doelpunt in de slotfase.

Door het resultaat tegen Roma houdt Leverkusen uitzicht op een ongeslagen seizoen. Her en der duikt al de bijnaam Bayer Neverlosen op. Om die titel te verzilveren, moet de ploeg van trainer Xabi Alonso nog vier wedstrijden volhouden. Om te beginnen staan in de Bundesliga nog duels met VfL Bochum (uit) en FC Augsburg (thuis) op het programma.

Daarna volgen nog twee finales. In de eindstrijd van de Europa League speelt Leverkusen tegen Atalanta. Drie dagen later wordt bepaald wie met de DFB-Pokal aan de haal gaat. De finale gaat tussen Leverkusen en FC Kaiserslautern, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. 

Resterende duels Bayer Leverkusen

Zo 12 mei

Za 18 mei

Wo 22 mei

Za 25 mei

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.