Engelse media schrijven de pijnlijke conclusie van Klopp keihard op

Reacties

Liverpool kan de Premier League-titel vergeten. Hoewel trainer Jürgen Klopp dat nog niet met zoveel woorden wilde zeggen, was dat wel de conclusie van de scheidend coach. De Engelse media schrijven het na het zoveelste puntverlies de laatste weken al een stuk duidelijker op.

Engelse media schrijven de pijnlijke conclusie van Klopp keihard op
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
2 - 2
Liverpool
Liverpool

Klopp had na het gelijkspel weinig zin om nog te praten over de titelkansen van zijn elftal, maar toonde zich na enig doorvragen van het journaille toch realistisch. 'Zoals ik eerder al zei: wij moeten onze wedstrijden winnen en dat hebben we niet gedaan. Manchester City en Arsenal spelen niet alsof ze nog twee of drie wedstrijden zullen verliezen', erkende de coach.

'Ik ben niet boos of wat dan ook, maar ik ben er gewoon niet mee bezig. Wij moeten uiteindelijk onze eigen wedstrijden winnen.' Dan kan Liverpool echter alsnog maximaal 84 punten behalen dit seizoen. 'Dat is een mooi doel en dat is de manier waarop ik momenteel denk. Maar het is een tijdje geleden dat er een ploeg met 84 punten kampioen werd in de Premier League. Het spijt me, veel beter nieuws heb ik niet.'

De Engelse media sluiten zich massaal aan bij de conclusie van Klopp, maar zetten die duidelijker op papier. 'De hoop op een Premier League-titel valt in duigen', kopt Sky Sports na de remise. 'Het gelijkspel van Liverpool is een deuk in de titel-hoop', komt de BBC tot een soortgelijke conclusie. The Sun schrijft dat de Premier League-droom 'bijna voorbij' is voor The Reds.

'De afscheidstournee van Jürgen Klopp daalt af van heavy metal to a heavy heart’, blijft The Guardian poëtisch. The Telegraph denkt dat Arne Slot gaat bepalen wie de winnaar wordt van de ruzie tussen Mohamed Salah en Klopp, omdat hij en niet Klopp over de toekomst gaat van de Egyptische aanvaller.

The Athletic ziet een groot manco bij de ploeg: het krijgt tegendoelpunten die te wijten zijn aan individuele fouten. Net als tegen Manchester United ging de jonge Jarell Quansah (21) pijnlijk in de fout bij het openingsdoelpunt van The Hammers. Aanvallend is Luis Díaz volgens het medium de enige speler die thuisgeeft de laatste weken. 

De aanvaller krijgt van The Liverpool Echo dan ook een 8 voor zijn optreden. De Nederlanders krijgen van hetzelfde medium allemaal een voldoende: Ryan Gravenberch (7), Virgil van Dijk (6) en Cody Gakpo (7). Sky Sports draait het juist om: Van Dijk noteert een 7, Gakpo en Gravenberch een 6. Ook bij Sky Sports is Díaz met een '8' verkozen tot beste speler van de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
36
26
7
3
91-33
+58
85
2
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
* Actueel tot en met 11 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer J. Klopp
Meer over J. Klopp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.