'Goed onderzoeken hoe we tot meer topwedstrijden kunnen komen'

Reacties

Algemeen directeur Marcel Brands van PSV maakt duidelijk dat zijn club gebaat is bij een sterke Eredivisie. Dat helpt bij het op peil houden van de hoge ambities. 'Daarom moeten we nu al heel goed onderzoeken hoe we tot meer topwedstrijden kunnen komen in Nederland', spreekt Brands tegenover Voetbal International.

'Goed onderzoeken hoe we tot meer topwedstrijden kunnen komen'
© Pro Shots

Het kampioenschap doet de kassa rinkelen in het Philips Stadion, schetst Brands, die daarbij wel benadrukt dat het van het grootste belang is voor zijn club dat de Eredivisie twee vaste startbewijzen voor de Champions League houdt. 'Dit jaar verwachten we al een omzet van 150 miljoen euro te realiseren. Dat kan volgend seizoen opnieuw. Als we met de Eredivisie wegzakken en we die tweede plaats verliezen, dan zullen we onze ambities weer bij moeten stellen.' Momenteel ambieert PSV van elke vijf seizoenen er vier te bekronen met Champions League-voetbal.

Brands beaamt dus: PSV heeft belang bij een competitieve Eredivisie. 'Daarom moeten we nu al heel goed onderzoeken hoe we tot meer topwedstrijden kunnen komen in Nederland. Ik zeg niet dat we direct het systeem in België met een kampioenscompetitie moeten overnemen, maar misschien zijn er alternatieven. Daar moeten we het wel met elkaar over hebben. Over het nieuwe Champions League-format ben ik bijvoorbeeld heel positief', aldus de algemeen directeur van de kampioen.

Het hele interview met Brands staat op VI PRO: 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.