Kritiek op Mbappé: 'Het begint een beetje beschamend te worden'

Reacties

Frankrijk begint als regerend wereldkampioen als dé topfavoriet aan het EK en de hoop van de Franse natie rust voor een groot deel op de schouders van Kylian Mbappé. Zijn rol in de oefenwedstrijd tegen Bulgarije heeft echter veel stof tot napraten gegeven.

Kritiek op Mbappé: 'Het begint een beetje beschamend te worden'
© Pro Shots

De Fransen wonnen hun laatste duel voor het EK met 3-0 van Bulgarije en kunnen daardoor met een goed gevoel naar het toernooi toewerken. Er ontstond echter onrust na enkele uitspraken van Olivier Giroud, die mopperde dat hij in het veld werd overgeslagen. De topscorer noemde daarbij geen naam, maar Mbappé voelde zich aangesproken. De aanvaller was volgens L'Équipe zo gepikeerd dat hij op de persconferentie een statement wilde afgeven. Didier Deschamps voorkwam dit.

Mbappé stond dinsdag tot zes minuten voor tijd op het veld en werd toen vervangen door Wissam Ben Yedder. Mbappé liep mokkend naar de zijkant en werd daarop aangesproken door Deschamps.

Johan Micoud, voormalig international van Frankrijk, ziet gevaar in het gedrag van Mbappé. 'Het begint nu een beetje beschamend te worden', stelde Micoud in zijn analyse van de wedstrijd van dinsdag. 'Je hebt twee oefenwedstrijden gespeeld en die gingen allebei goed, maar Kylian verlaat het veld alsof je zojuist met 4-0 verloren hebt.'

Mbappé speelde tegen Bulgarije zijn 43ste interland voor Frankrijk en staat op zeventien doelpunten voor zijn land. Voor de Fransen begint het EK dinsdag met de kraker tegen Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.