Aanvoerder Oranje-opponent moet CL-finale nog verwerken en mist oefenduel

Reacties

Marcel Sabitzer is de klap van de verloren Champions League-finale nog niet te boven. De middenvelder van Oostenrijk, tegenstander van Nederland op het EK, mist daarom de generale repetitie voor het toernooi.

Aanvoerder Oranje-opponent moet CL-finale nog verwerken en mist oefenduel

Op eigen verzoek slaat Sabitzer het oefenduel op zaterdag in en met Zwitserland over. Afgelopen zaterdag stonden de tranen in zijn ogen, na afloop van de eindstrijd die Borussia Dortmund van Real Madrid verloor. Dat was slechts het begin van de verwerking, blijkt nu.

'Wij zijn professionale atleten, maar ook mensen', lichtte Sabitzer vrijdag op een persconferentie toe. 'Je kunt je gevoelens niet verbergen of onderdrukken. Iedereen die mij na de wedstrijd heeft gezien, weet wat het met mij deed. Ik was erg teleurgesteld en heb veel korte nachten gehad. De beelden kwamen steeds terug en daarom heeft het voor mij geen zin om daar (in Zwitserland, red.) te zijn.'

Toch kan Oranje zich gewoon instellen op een Oostenrijk met Sabitzer. 'Ik ben bezig ermee in het reine te komen. Op het EK hoef je je over mij geen zorgen te maken.'

Als we Sabitzer (30) mogen geloven, draagt hij de aanvoerdersband op het EK. David Alaba, normaal gesproken captain, is namelijk geblesseerd weggevallen. Bij afwezigheid van Sabitzer zal Marko Arnautovic (ex-FC Twente) zaterdag naar verwachting de band dragen.

EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.