Aanwinst Mikautadze mist strafschop en gaat hard onderuit bij Rennes

Georges Mikautadze kende een vervelend competitiedebuut voor zijn nieuwe club Olympique Lyon. De voormalig Ajacied miste een strafschop en verloor kansloos in Rennes

Rennes
Rennes
3 - 0
Olympique Lyonnais

Mikautadze kwam deze zomer voor minimaal 18,5 miljoen euro over van FC Metz en begon direct in de basis bij Lyon. De Georgiër zag zijn ploeg echter al bij rust op achterstand staan na treffers van Benjamin Bourigeaud en Amine Gouiri.

In de tweede helft kreeg Mikautadze een uitgelezen kans om de achterstand te verkleinen toen de bezoekers een strafschop kregen. De aanvaller ging achter de bal staan, maar stuitte op de handen van de ervaren doelman Steve Mandanda. Ook de rebound kreege Mikautadze er niet in.

In de blessuretijd maakte invaller Henrik Meister ook nog de 3-0 voor Rennes. Bij de winnende ploeg viel Nederlander Hans Hateboer na 73 minuten in. De rechtsback kwam voor 2 miljoen euro over van Atalanta. Zijn landgenoot Azor Matusiwa speelde de hele wedstrijd.