Abelardo helpt vriend Luis Enrique met zege op Atlético

Atlético Madrid heeft een dure nederlaag geleden bij gedeeld hekkensluiter Sporting Gijón (2-1), wat de druk enorm wegneemt bij koploper Barcelona.

Als de strijd in de Primera División nog spannend zou kunnen worden, dan zou het nu moeten gebeuren. Voor Barcelona staan immers zware duels met Villarreal (uit) en Real Madrid (thuis) op de agenda, terwijl nummer twee Atlético twee mindere goden treft. Maar de eerste wedstrijd kwam de ploeg van Diego Simeone na de gewonnen slijtageslag tegen PSV van dinsdag al niet zonder kleerscheuren door.

Nadat Antoine Griezmann (foto) halverwege de eerste helft een vrije trap in de korte kruising had gelepeld, leek Atlético de achterstand op Barcelona terug te kunnen brengen tot vijf punten. In de slotfase ging het echter helemaal mis.

Tien minuten voor tijd ramde Antonio Sanabria een vrije trap recht door het midden de goal in, waarbij keeper Jan Oblak kansloos was omdat de bal onderweg licht werd getoucheerd. Een minuut voor tijd sloop Jony het zestienmetergebied binnen, om daarna Carlos Castro een niet te missen kans voor te schotelen (2-1).

Sporting pakt hiermee de broodnodige punten in de strijd onderin, terwijl coach Abelardo zijn vriend Luis Enrique van Barcelona dus een enorm goede dienst bewijst. Abelardo en Luis Enrique groeiden als voetballers samen op in Gijón. Atlético staat nog wel tweede, maar Real Madrid kan zondag bij winst op Sevilla tot op een punt naderen.